Ειδική σχετικότητα και θέσεις στάθμευσης

DSC 2037 resize

Η φωτογραφία είναι από τον περιβάλλοντα χώρο ενός σχολείου στην Αγία Παρασκευή. Πριν λίγο καιρό, η Διεύθυνση αποφάσισε να βάλει αυτά τα αντιαισθητικά, και πιθανότατα χωρίς iso, αποτρεπτικά στάθμευσης, ώστε να μπορεί να σταθμεύει μόνο όποιος έχει το κλειδί για το ανάλογο λουκετάκι.

Ανεξάρτητα του αν έχει αυτό το δικαίωμα όμως, θα κάνουμε μια παρατήρηση. Όπως βλέπετε, δεν είναι δυνατόν να παρκάρει όχημα σε εκείνο το σημείο και να μείνει χώρος για να περάσει ένας γονιός με το παιδί του, ακόμα κι αν το όχημα αυτό είναι κάτω από τα 4 μέτρα, όπως αυτό το παλιό Polo! Ειδικά, σε εκείνη τη θέση εμπρός από το κλιματιστικό, ούτε Smart δε χωράει...

Βέβαια, σύμφωνα με τη Θεωρία Ειδικής Σχετικότητας του Einstein, αν το όχημα μπει στο πάρκινγκ πολύ γρήγορα, με ταχύτητα κοντά σε αυτή του φωτός και φρενάρει την κατάλληλη στιγμή, το μήκος του θα αλλάξει, όμως το φαινόμενο θα είναι ούτως ή άλλως παροδικό. Σε κάθε περίπτωση δε, είμαστε βέβαιοι ότι, εκτός κι αν οι οδηγοί αυτών των δύο οχημάτων αλλά και ο Διευθυντής του σχολείου, είναι Φυσικοί, δεν το γνωρίζουν. Για να μην πούμε ότι δεν υπάρχουν τέτοια οχήματα!

Όπως ξέρουμε ο χώρος του πεζοδρομίου εμπρός από ένα κτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στάθμευση, φτάνει να απομένει αρκετός ώστε να περνούν άνετα οι πεζοί. Έχουν πέσει κατά καιρούς κάτι καραμπινάτες κλήσεις εμπρός από καταστήματα στη Λ. Μεσογείων, την περίοδο που όντως υπήρχε Τροχαία - και διάθεση τήρησης των Νόμων.

Πέρα από το τυπικό του πράγματος όμως, δεδομένου ότι από το σημείο αυτό περνούν οι μαθητές του Γυμνασίου αλλά και γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό που είναι στο αμέσως επόμενο τετράγωνο, θα περίμενες από τον Διευθυντή του σχολείου αλλά και τη Δημοτική Αρχή να έχουν την ευαισθησία να διατηρούν ΠΑΝΤΑ το σημείο χωρίς αυτοκίνητα, ώστε να μη δημιουργούνται οι συνθήκες να έχουμε ακόμα και νεκρούς... Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να έχουν βάλει κολωνάκια ώστε να μην μπορεί να παρκάρει κανείς σε όλο το μήκος και πλάτος. Εκτός αν έφτιαχναν θέσεις στάθμευσης παράλληλα προς το δρόμο, με πρόβλεψη πεζοδρομίου από μέσα. Α, και να ανεβάσουν τα κλιματιστικά στα 3 μέτρα από το έδαφος, ώστε να μην κινδυνεύεις να τα πάρεις παραμάζωμα.

Αλλά, θα μας πείτε, ψιλά γράμματα.

 

Last modified on Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 09:39

Κύλιση στην Αρχή