Η αγορά

Διαβάζουμε πως για δεύτερο συνεχόμενο μήνα καταγράφηκε αύξηση στις πωλήσεις σε σχέση με ...

Συμβαίνει

27 October 2015
65 πληρώματα εκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, 17 Ο...

Νομικές Συμβουλές

Αναστασία Μήλιου
  Απαραίτητη προϋπόθεση της ευθύνης προς αποζημίωση σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, είναι η υ...

Επιλεγμένα άρθρα

Marlen SeventyFive
Το φωτάκι με το λυχναράκι που ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα όταν γυρίζεις το κλειδί της μηχανής του α...

Οι Μαλάκες με τα Κολάν

Share on Facebook

podilato-atyximaΚάθομαι στο νέο μου μπαλκόνι να γράψω το πρώτο μου άρθρο μετά από καιρό. Είμαι τσιτωμένος και έτοιμος να βγάλω πολύ χολή! Ο τίτλος άλλωστε δεν προϊδεάζει για κάτι διαφορετικό. Όμως, όσο βάζω τις λέξεις τη μια δίπλα στην άλλη για να σχηματίσω προτάσεις, τόσο μαλακώνω με αποτέλεσμα να αντικαθιστώ κάποιες με άλλες ηπιότερες. Τι να φταίει άραγε; μην είναι ότι παράλληλα απολαμβάνω τα ακροβατικά της Red Bull στο Τατόι; μην είναι ότι πριν λίγο γύρισα από τα "σαράντα" του λατρεμένου μου πατερούλη; μην είναι που τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι πια στα χέρια της δικαιοσύνης; Κάτι από αυτά και όλα μαζί είναι και μάλλον θα το γλιτώσουμε το ιντερνετικό ΕΣουΡου και τα πολλά ΜΠΙΠ.

Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο του άρθρου, έχω θέμα με τους ποδηλάτες. Όχι με όλους, αλλά με ΟΛΟΥΣ! Τουλάχιστον όλους αυτούς που κυκλοφορούν στους ίδιους απαίσιους και άθλιους δρόμους που κυκλοφορούμε κι εμείς.
- "Μα καλά, εσύ δεν χρησιμοποιείς ποδήλατο; Προχτές στο FB σου κάναμε like που πήγες στη δουλειά με ποδήλατο!"
- Ναι, χρησιμοποιώ και σκοπεύω να χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο. Όμως, δεν ξεχνώ ούτε τους καλούς μου τρόπους, ούτε τους κανόνες που ισχύουν, ούτε το σεβασμό προς τους άλλους, μα πάνω από όλα δεν ξεχνώ το σεβασμό προς τη ζωή μου την ίδια! (ίσως γιατί όταν βλέπεις μέσα σε ένα χρόνο να μειώνεται στο μισό ο πληθυσμός της οικογένειάς σου την εκτιμάς λίγο παραπάνω)

Δεν μας έφταναν οι ασυνείδητοι με τα αυτοκίνητα, οι ηλίθιοι με τα δίτροχα, οι ντελιβεράδες με το ακαταλόγιστο, έχουμε και τους γελοίους με τα κολάν. Γελοίοι όνομα και πράμα. Διότι άλλο είναι να βλέπεις ποδηλάτη με γάμπες σα μοσχαριού και τετρακέφαλους σαν αρσιβαρίστα να φοράει τα κολητά ισοθερμικά, κι άλλο να βλέπεις τον πενηντάρη τζόβενο-wannabe με την κοιλίτσα και το προγούλι να έχει ντυθεί σαν παραδείσιο πουλί και να νομίζεις ότι πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση για μασαζοκαλσόν, έχοντας στην προσπάθειά του για αδυνάτισμα ως σπόνσορες τις μισές εταιρίες ισοτονικών και άλλες τόσες αθλητικών ειδών. Αλλά η εμφάνιση περνάει σε δεύτερη μοίρα (και είναι και κάτι εντελώς υποκειμενικό) μπροστά στις γελοιότητες που κάνουν οι περισσότεροι "Χειμωνέτοι", καλοκαιριάτικα, στους δρόμους.

  • οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομους (προτιμούν τους στενούς που δεν χωράνει να διασταυρωθούν με αυτοκίνητο)
  • οδήγηση πάνω στο πεζοδρόμιο (να εμφανίζονται σαν το χάρο στη γωνία του στενού)
  • παραβίαση ΟΛΩΝ των κόκκινων σηματοδοτών! (μα καλά επίτηδες το κάνουν και δεν πετυχαίνουν ποτέ πράσινο;)
  • κάθετη διάσχιση δρόμων ταχείας κυκλοφορίας
  • και πολλά άλλα

Με λίγα λόγια οδηγούν χωρίς κανένα σεβασμό στον ΚΟΚ, στον οποίο σύμφωνα με το νόμο οφείλουν να υπακούν, ενώ απαιτούν να τους προστατεύουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Εξηγούμαι: δεν είμαι κατά της ποδηλατοκίνησης. Ίσα-ίσα, θα με θυμούνται πολύ καλά οι παλιοί μου φίλοι να πηγαινοέρχομαι Γκύζη-Υγεία καθημερινά για αρκετό χρονικό διάστημα, στην πάλαι ποτέ NetOne εποχή. Εν έτει 2002, όταν το ποδήλατο δεν ήταν ακόμα μόδα και δεν ήθελες δυο μηνιάτικα για να το αποκτήσεις. Όχι ότι τώρα δεν υπάρχουν φθηνά ποδήλατα (εγώ αγόρασα ένα με 160€ από ποδηλατάδικο), αλλά ο κάθε ψωνισμένος βλαξ (εξαιρούνται όσοι τα ακουμπάνε συνειδητά και ξέρουν τι παίρνουν) παίρνει ποδήλατο του χιλιάρικου, και ας μη φτάνει πια ούτε τα 700€ ο μισθός του, για έχει 48 ταχύτητες, κεραμικά δισκόφρενα μπρος-πίσω, ανάρτηση αζώτου και διαιρούμενες ζάντες. Και φυσικά να μην είναι από ατσάλι, διότι το ατσάλι δεν έχει την απαιτούμενη ακαμψία για να δουλέψει σωστά η ανάρτηση στους τέλειους ελληνικούς κωλόδρομους!

Μάθετε πρώτα να κυκλοφορείτε σωστά στους δρόμους, θυμηθείτε ότι κινούνται και άλλοι μαζί σας και δώστε την πρέπουσα προσοχή στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και πάνω από όλα σεβαστείτε τη ζωή σας, μπας και τη γλιτώσετε. Διότι με το ρυθμό που αυξάνεστε πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσουμε να θρηνούμε όλο και περισσότερα θύματα-ποδηλάτες και θα έρθουν ως φυσικό επακόλουθο νόμοι και κανόνες, ειδικά για την ποδηλατοκίνηση, από τους πεφωτισμένους σωτήρες του ελληνικού έθνους (βλέπε έλληνες βουλευτές) και θα μας πάρει όλους οι μπάλα. Και σας δηλώνω ειλικρινά ότι δεν έχω καμία διάθεση, να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και για το ποδήλατό μου, να πρέπει να το έχω υποχρεωτικά ασφαλισμένο και μην μπορώ να το δανείζω, επειδή κάποιοι ηλίθιοι εκεί έξω νομίζουν ότι είναι αθάνατοι (εκτός από αήττητοι), αλλά και υπεράνω όλων (ορατών τε πάντων και αοράτων).

rouxa-podilati2
Συγνώμη αλλά εγώ θα ντρεπόμουν να βγω στο δρόμο έτσι ντυμένος απλά για να κάνω ποδήλατο...

edit (Κωνσταντίνος Κατσορίδης): Η φωτογραφία αφαιρέθηκε διότι εμφανιζόταν ο αθλητής Barry Stander, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό στις αρχές του 2013.

YourGear Show 2014Υποστηρίζουμε την προσπάθεια

Free business joomla templates