Πώς είναι να μένεις από ...ηλεκτρόνια;

TESLA KOZANI

Σύμφωνα με την Tesla η αυτονομία ενός Model X P100D (του μοντέλου δηλαδή της σειράς με τη μεγαλύτερη μπαταρία) είναι γύρω στα 470 χιλιόμετρα. Βέβαια η τιμή αυτή προκύπτει, όπως γενικά συμβαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία, με ένα ελαφρώς βρασμένο αυγό κάτω από το δεξί πόδι και τη διαδρομή του γκαζιού να μην ξεπερνά το 30% της διαθέσιμης.

Στην πραγματική ζωή κανείς δεν είδε μικρό ντίζελ να καίει 3,4 λίτρα ανά 100 χλμ, και λογικά κανένας κάτοχος Model X τα 470 χιλιόμετρα.

Για την ακρίβεια, αυτό είδαν τα μάτια του YourGear κάπου στην Εγνατία. Και όταν λέω "μάτια" εννοώ τον Κώστα Αυγίκο (που του ταιριάζει και επαγγελματικά!), ο οποίος το είδε το λευκό το Tesla σταματημένο στην ΛΕΑ, αλλά δεν προλάβαινε να κάνει ρεπορτάζ.

Μάθαμε όμως ότι το οδηγούσε ένα ζευγάρι Νορβηγών που δεν είχαν άλλη εμπειρία από ηλεκτρικά οχήματα, ούτε και από το ότι στη χώρα μας γενικά πιο εύκολα βρίσκεις σουβλατζή με γάντια στα χέρια του, παρά ταχυφορτιστή... Έτσι, ενώ πήγαιναν προς Τουρκία και το πατούσαν στην Εγνατία, από την χάραξη της οποίας ενθουσιάστηκαν, δεν έκαναν καλό υπολογισμό και έμειναν από διαθέσιμα ηλεκτρόνια!

2017 tesla model x p100d

Πείτε με περίεργο, αλλά μία με τον αμερικάνο που τράκαρε ενώ πήγαινε σε auto mode, μία με αυτό, μάλλον δεν την πάει την Tesla η χώρα μας!

Πάντως, για να την φας τόσο γρήγορα την, ομολογουμένως τεράστια μπαταρία του SUV που λόγω αυτής ζυγίζει 2,5 τόνους, πρέπει να είσαι σε ludicrous mode. Σα να λέμε, τα ήθελαν και τα έπαθαν. Και βέβαια απέδειξαν πως δεν υπάρχουν ραντάρ στην Εγνατία.

Μιας και τα λέμε πάντως, τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν βρισκόμουν στο San Francisco, την "πρωτεύουσα της Τεχνολογίας" στις ΗΠΑ και είχα την ευκαιρία να κάνω μια μικρή βόλτα στο δεξί κάθισμα αυτού ακριβώς του μοντέλου, που μόλις είχε αγοράσει ένας φίλος. Σε αντίθεση με τις γκρίνιες για τα άλλα Tesla, και κυρίως για το Model 3, το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό σε υλικά και συναρμογή, απίστευτα αθόρυβο και απροσδόκητα ταχύ!

2016 Tesla Model X P90D front three quarter doors open 03

Φανταστείτε, για να τα λέω εγώ αυτά, πώς μου φάνηκε...Αν θέλετε να πάρετε ένα, στις ΗΠΑ κάνει πάνω από 120.000 δολάρια. Τι είπατε; Πόσο κάνει μεταχειρισμένο; Αυτή θα είναι μια πονεμένη ιστορία για πολλούς κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων...

 

Last modified on Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 00:42

Κύλιση στην Αρχή