Μικρό λάθος, «μεγάλο» αποτέλεσμα…

Vettel mistake

Μικρό λάθος το χαρακτήρισε ο Vettel αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Ενώ είχε στα χέρια του τη νίκη, την πέταξε σε μια ανύποπτη στιγμή, και μάλιστα χωρίς να έχει πίεση.

Το είδαμε πολλές φορές το replay με την κίνηση να στρίψει προς τα δεξιά το τιμόνι, σα να έχει χάσει το πίσω μέρος και να κάνει γρήγορο ανάποδο για να προλάβει την ουρά. Όμως τα μαθηματικά δεν βγαίνουν.

Ούτε να το έχει χάσει τόσο πολύ φαίνεται, ούτε να αντιδρά σωστά μετά το πρώτο λάθος καταφέρνει ο Vettel. Με το που στρίβει το τιμόνι δεξιά μοιάζει να παρακολουθεί το μονοθέσιο σαν υπνωτισμένος. Προλαβαίνει απλά να ισιώσει και η προσπάθειά του να στρίψει αριστερά απλά είναι too little, too late. Και φρένο; Καθόλου.

 

Vettel mistake 1

Όταν μπαίνει στο γαρμπίλι δεν κάνει καν προσπάθεια να φρενάρει παρά μόνο 2-3 μέτρα από την πινακίδα της DHL.

Θα μου πείτε, εδώ ήταν με σλικ λάστιχα στο βρεγμένο, θα φρέναρε;

Τι να σας πω, όλοι οι άλλοι που πέρασαν από εκεί δεν το έριξαν στον τοίχο. Να παραήταν αργός και να μην είχε καθόλου αεροδυναμική πίεση; Μπορεί.

Πάντως ήταν το πιο slow-motion ατύχημα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου! Εκτός από μια φορά που βγήκα με παρόμοιο τρόπο με το καρτ, πάλι σε βροχή με σλικ.

Αλλά, δικαιολογούμαι. Το καρτ ήταν νοικιάρικο κι εγώ δεν έχω επώνυμο Vettel.

Με όλα αυτά εγώ δεν μπορώ να δω το λάθος ως μικρό. Μεγάλο ήταν και διαρκείας. Αλλά για τον αγώνα θα γράψω πιο αναλυτικά αύριο καθώς έχω κι ένα ταξίδι να κάνω. Μέχρι τότε, δείτε και ξαναδείτε το βίντεο πατώντας εδώ πάνω, μήπως και μου πείτε εσείς τι περνούσε από το μυαλό του οδηγού της Ferrari εκείνη την ώρα!

Last modified on Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 00:51

Κύλιση στην Αρχή