Φτιάξε τη δική σου Bugatti Chiron!

02 lego technic bugatti chiron 1535631775

Για να κατασκευάσεις στο γκαράζ σου τη δική σου Bugatti Chiron χρειάζεσαι τη βοήθεια αρκετών φίλων, πάρα πάρα πολύ χρόνο και…αρκετά κομμάτια LEGO Technic.

Ναι, καλά διαβάσατε.

Μπορείτε να φτιάξετε μία σε πραγματικό μέγεθος αντί για το μήκους 56 εκατοστών μοντέλο που κοστίζει γύρω στα 320 ευρώ από το online κατάστημα της LEGO! Το πόσο θα σας κοστίσει όμως, δεν το ξέρουμε.

 

chtrionlego 1535632197

Το 1:1 μοντέλο από «τουβλάκια» σχεδίασαν και συναρμολόγησαν τεχνικοί της LEGO και χρειάστηκαν προσεκτική σχεδίαση, 19 ολόκληροι μήνες και περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια LEGO Technic. Το απίστευτο είναι πως στην κατασκευή του μοντέλου δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου κόλλα!

Χρειάστηκαν επίσης 2304 ηλεκτροκινητήρες της σειράς  LEGO Power καθώς και 4032 τεχνικά εργαλεία για να μεταδοθεί η ισχύς στους τροχούς.

Καλά καταλάβατε. Αυτή η «πλαστική» Chiron βάρους 1,7 τόνων μπορεί και κινείται! Βέβαια έχει μόλις 5,3 ίππους και μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 20 χιλιόμετρα την ώρα …

Αφού το έφτιαξαν, τοποθετώντας ακόμα και αφαιρούμενο τιμόνι (!), πεντάλ, κινούμενο πίσω σπόλερ όπως στην πραγματική Chiron, ταχύμετρο, προβολείς και φώτα οπισθοπορείας το έδωσαν στον Andy Wallace, τον οδηγό δοκιμών της Bugatti για βόλτα, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος.

«Στην πραγματικότητα, από περίπου 20 μέτρα μακριά δεν νομίζει κανείς ότι κοιτάζει ένα αυτοκίνητο LEGO. Η οδήγηση του LEGO Chiron ήταν μια μεγάλη εμπειρία, την οποία απόλαυσα. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποια μέρα θα οδηγούσα ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο αποκλειστικά από LEGO!»

Για να δείτε πλάνα από το πώς κατασκευάστηκε το LEGO Chiron και τη βόλτα στην πίστα, πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί.

01 lego technic bugatti chiron 1535632585

Κύλιση στην Αρχή