Ο Trump κάνει ζημιά στη Ford!

ford 2018 focus active 22 1535731517

Πριν 4 μήνες ο συνεργάτης μας Ηλίας Λαζαράκος έγραψε για κάτι που πέρασε στα ψιλά των ελληνικού ειδικού τύπου (δε μιλάμε για site…). Η Ford είχε μόλις ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να κρατήσει στη γκάμα της επιβατικά οχήματα εκτός από μία έκδοση του Focus και την Mustang.

Δηλαδή, όταν θα κλείσει ο κύκλος των μοντέλων της θα τα αντικαταστήσει μόνο με crossover, SUV και pick-up trucks.

Όλα αυτά σε διάφορες διαστάσεις και βάρη. Από ελαφρώς βαρέα, έως βαρέων βαρών δηλαδή!

 

Η είδηση αυτή είχε σοκάρει τους Αμερικανούς, ακολουθήθηκε όμως από τις φήμες πως και οι άλλοι δύο μεγάλοι κατασκευαστές της άλλης όχθης του Ατλαντικού σκέφτονταν να κάνουν ακριβώς το ίδιο!

Από ότι φαίνεται όμως, το Focus δεν πρόκειται να τα καταφέρει, ούτε στην crossover έκδοσή του καθώς έπεσε θύμα των δασμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Donald Trump σε άλλες χώρες.

Βλέπετε, καθώς το Focus είναι παγκόσμιο όχημα, η Ford είχε σκεφτεί να το εισάγει. Όμως δυστυχώς για αυτήν (και τους Αμερικανούς αγοραστές που δεν θέλουν οπωσδήποτε Mustang ή τα ξεχειλωμένα μουλάρια που ονομάζονται SUV) η συγκεκριμένη έκδοση παράγεται στην Κίνα…

Ούτως ή άλλως το Focus Active θα ήταν μια προσθήκη στο line-up της Ford χωρίς μεγάλες προσδοκίες για πωλήσεις και η επιβολή δασμών θα το έκανε ακόμα λιγότερο προσοδοφόρο. Οπότε, πήγε κουβά!

Last modified on Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 00:14

Κύλιση στην Αρχή