Όταν θα έρθει ο αστυνομικός στην πόρτα θα είναι αργά…

police 2129860 1280

Υποθέτουμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου σας να σας χτυπήσει το κουδούνι ο αστυνομικός για να σας δώσει το μπιλιετάκι με το πρόστιμο, ενώ μετά να σας αφαιρέσει και τις πινακίδες από το αυτοκίνητό σας.

Ε, αν είστε στους ιδιοκτήτες ΙΧ που νομίζατε πως θα σκαπουλάρετε τον ύφαλο των ΚΤΕΟ και της ασφάλισης, είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Κούνια που σας κούναγε, με άλλα λόγια…

 

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι αν είστε σε αυτή την κατηγορία, το YourGear σας θεωρεί δημόσιους κινδύνους. Δεν περικλείεται καμία μαγκιά στο να μην οδηγείς ένα καλοσυντηρημένο όχημα (αν και οι έλεγχοι των ΚΤΕΟ είναι ελαφρώς επιεικείς…) και να μην έχεις πληρώσει και ασφάλεια από πάνω, αφήνοντας εκείνον που θα τρακάρετε στο έλεος του ταμείου επικουρικής ασφάλισης.

Πάμε τώρα στους αριθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1,2 εκατομμύρια οχήματα που  κυκλοφορούν στους δρόμους μας δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τουλάχιστο τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ 400.000 οχήματα κάνουν βόλτες ανασφάλιστα.

Τα πρόστιμα ήταν να έχουν πέσει μερικούς μήνες νωρίτερα αλλά είχε δοθεί μια παράταση, όμως τώρα (επιτέλους) κληρώνει. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα σας έρθει ο λογαριασμός στο Taxisnet.

Το πραγματικά νέο όμως είναι πως θα σας έρθει και η ΕΛΑΣ στην πόρτα σας είτε αν έχετε ανασφάλιστο όχημα είτε αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ. Αν πετύχατε και τις δύο κατηγορίες τότε κάνατε jackpot!

Τα πρόστιμα θα είναι χορταστικά καθώς θα φτάνουν από 250 έως 1000 ευρώ ενώ το αστυνομικό όργανο που θα σας επισκεφθεί θα έχει και το κατάλληλο κατσαβιδάκι για να αφαιρέσει τις πινακίδες του οχήματός σας.

Αυτά λέει η θεωρία βέβαια και θα δούμε κατά πόσο θα γίνει και εφαρμογή καθώς δεν είναι και η πλέον εύκολη δουλειά. Για παράδειγμα, θα στήσει καραούλι ο αστυνομικός στο σπίτι σας; Κι αν το όχημα δεν είναι παρκαρισμένο απέξω, αλλά σε διαφορετική συνοικία για παράδειγμα, τι θα γίνει; Ή σε άλλον νομό, επειδή το έχετε πάει μόνιμα στο χωριό για παράδειγμα.

Θα σας πάνε βόλτα με το περιπολικό;

Κύλιση στην Αρχή