Ξέρετε τι είναι το rake στα μονοθέσια F1;

rake

Μπορεί να φαίνονται σχεδόν ίδια τα μονοθέσια από την απόσταση της τηλεοπτικής κάμερας, αλλά κρίνοντας από τις επιδόσεις τους προφανώς δεν είναι!

Σε έναν κόσμο όπου 0,3 του δευτερολέπτου σε έναν γύρο είναι η διαφορά ανάμεσα στο πιο γρήγορο και το 4ο μονοθέσιο και η παραμικρή διαφορά μετράει. Στο πολύ κατατοπιστικό αυτό βίντεο από το επίσημο κανάλι της F1 στο Youtube βλέπουμε μια σύντομη παρουσίαση του πόσο διαφέρουν τα μονοθέσια των Red Bull, Ferrari και Mercedes όσον αφορά στην κλίση προς τα εμπρός.

Αυτή η κλίση ονομάζεται "rake". Είναι πολύ σημαντική γιατί επηρεάζει το πόσο κάθετη δύναμη παράγει το δάπεδο του μονοθεσίου καθώς κινείται στον αέρα. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες,το δάπεδο λειτουργεί περίπου όπως μια πτέρυγα αεροπλάνου.

Καθώς ο αέρας κινείται κάτω από το μονοθέσιο, ανάλογα με το μήκος του σασί και την κλίση που αυτό έχει, επηρεάζεται η ταχύτητά του όσο αυξάνει ο διαθέσιμος χώρος κάτω από το μονοθέσιο, κάτι που προκαλεί επιπρόσθετη κάθετη δύναμη όταν φτάνει στον διαχύτη, σχεδόν κάτω από την πίσω πτέρυγα. Όπως βλέπετε στο βίντεο, το πιο κοντό μονοθέσιο, αυτό της Red Bull, έχει και την μεγαλύτερη γωνία rake, ενώ το πιο μακρύ, αυτό της Mercedes έχει την μικρότερη.

Αυτή η επιλογή των σχεδιαστών κάθε ομάδας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με την πίστα. Στις πιο στενές για παράδειγμα ένα κοντό μονοθέσιο έχει πλεονέκτημα ενώ στις πιο γρήγορες το πλεονέκτημα περνάει στο πιο μακρύ. Η Ferrari φέτος έχει επιλέξει να βρίσκεται ανάμεσα στις Red Bull και Mercedes και μάλλον έχει κάνει την σωστή επιλογή καθώς έχει το πιο γρήγορο μονοθέσιο στην πλειονότητα των αγώνων. Άλλο που κάνει συνέχεια λάθη στρατηγικής...

Σήμερα, στον αγώνα της Σιγκαπούρης η θεωρία λέει πως το πλεονέκτημα θα το έχει η Red Bull. Για να δούμε!

Προς το παρόν, δείτε το βίντεο πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί.

rake 1

 

Last modified on Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 12:38

Κύλιση στην Αρχή