...και στο τέλος ο Hamilton παίρνει την pole

Hamilton singapure

Η Red Bull έκανε στα ελεύθερα δοκιμαστικά εξαιρετικούς χρόνους, οι Ferrari το ίδιο, αλλά όταν ήρθε η ώρα των κατατακτήριων, η pole πήγε στις Mercedes.

Ή μάλλον καλύτερα, την pole πήρε με το σπαθί του ο Hamilton, γιατί ο Bottas έμεινε στην τέταρτη θέση. Ό,τι και να πεις για τον Βρετανό πιλότο, χτες έκανε έναν υπερχρόνο. Τόσο καλό που δεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος να τον επαναλάβει στη δεύτερη προσπάθεια!

Γενικά χτες ήταν μια ημέρα οδηγών και όχι μονοθεσίων, κάτι που φαίνεται από το ότι τα τρία πρώτα μονοθέσια είναι όλα από διαφορετικό κατασκευαστή.

 

Verstappen singapore

Αν όμως ο Hamilton έκανε υπερχρόνο, τι να πεις για τον Verstappen που χωρίς το party-mode των Mercedes και Ferrari κατάφερε να κλέψει την δεύτερη θέση από τον Vettel; Ο οποίος Vettel δήλωσε ότι έκανε έναν αρκετά scrappy γύρο.

Περίπου ότι είχε πει και για τον χρόνο του στο Q2. Είναι μεγάλη η πίεση στους ώμους του Vettel…

Αλλά για να ξαναγυρίσουμε στο γιατί αυτό είναι grid οδηγών και όχι μονοθεσίων. Συνήθως τα μονοθέσια κατατάσσονται κατά…ομάδες, καθώς είναι τόσο πιο σημαντική πλέον η μηχανολογική δυναμικότητα από την οδηγική, που αφήνει την δεύτερη να επηρεάσει μόνο τη σειρά των δύο οδηγών.

Για δείτε όμως το grid της Σιγκαπούρης.

Η Mercedes έχει τις θέσεις 1-4. Η Red Bull 2-6. Η Ferrari 3-5. Η Racing Point Force India 7-9. Η Haas 8-16. Η Renault 10-12. Η McLaren 11-18. Η Toro Rosso 15-17.

Μόνο οι δύο Williams είναι δίπλα δίπλα στον πάτο του grid στο 19-20.

singapore grid

Γιατί όμως έγινε αυτό; Η εξήγησή μου είναι πως έχει να κάνει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πίστας και την …ώρα! Εξηγούμαι:

Είναι ένας βραδινός αγώνας και η ιδιόμορφη, «αστική» άσφαλτος ανάλογα με την ώρα αλλάζει θερμοκρασία.

Το πότε θα βγεις μπορεί να επηρεάζει πάρα πολύ το κράτημα, και μάλιστα με όχι προβλέψιμο χρόνο. Εδώ ο Hamilton παραλίγο να βρεθεί εκτός από το Q1 μετά το ρίσκο που πήρε η ομάδα του να τον βγάλει με τα πιο αργά ελαστικά, για να κερδίσει ένα σετ ultrasoft.

Αλλά και όταν ο Hamilton βγήκε δεύτερη φορά στο Q3 να κάνει έναν ακόμα πιο γρήγορο γύρο, τον εγκατέλειψε καθώς ήταν πιο…αργός από τον εαυτό του. Όχι για λίγο, για πάρα πολύ! Απλά, η πρόσφυση δεν ήταν εκεί.

Κρατήστε στο μυαλό σας ότι μιλάμε για μονοθέσια που 2-3 βαθμοί στην άσφαλτο μπορεί να τα κάνουν από υποστροφικά, υπερστροφικά ή το αντίθετο. Γι΄ αυτό και έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία ο χρόνος του Verstappen. Ο οποίος έχει, για εμένα, πολλές πιθανότητες να πάρει τη νίκη σήμερα. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα τρακάρει, δε θα σκάσει ο κινητήρας του και το party-mode των αντιπάλων του όντως τους έδινε αρκετά παραπάνω άλογα.

Αλλά, όλα αυτά είναι υποθέσεις. Προς το παρόν, πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε το βίντεο της F1 με τις καλύτερες στιγμές των κατατακτήριων!

Singapore video

Last modified on Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 13:11

Κύλιση στην Αρχή