Δε φτάνει δηλαδή που δε θα οδηγεί κανείς, δε θα έχει και λόγο στο πόσο γρήγορα θα φτάνει!
Πέρα από αυτό όμως, η ιδέα είναι λογική και…εντελώς ρομποτική. Σε αυτό το αναπόφευκτο μέλλον η αυτοκίνηση θα είναι μόνο κατ’ επιλογή- το κάνει και αυτό ο Will Smith στην ταινία για να γλιτώσει από τα «κακά» ρομπότ που τον κυνηγούν για να τον κάνουν κομματάκια. Τον περισσότερο χρόνο θα είμαστε απλά επιβάτες στα αυτοκίνητά μας.
Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιούμε τα φανάρια; Αφού οι Artificial Intelligence υπολογιστές των οχημάτων μας θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ας βγάλουν άκρη επίσης μεταξύ τους!
Κάπως έτσι το σκέφτηκαν στη Ford και έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές. Η βασική σκέψη είναι πως όταν περπατάμε ρυθμίζουμε ανάλογα με τους γύρω μας την ταχύτητα και την πορεία μας, ώστε να μην τρακάρουμε στις διαβάσεις και στα πεζοδρόμια.
Δείτε στο βίντεο πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί την προσέγγιση της Ford για έναν κόσμο χωρίς φανάρια!