Τι λέτε για βόλτα με μια 911 GT3 RS;

GT3 e

Ο αγαπητός μας Henry Catchpole θα μας πάει μια βόλτα με μια Porsche 911 GT3 RS στο Nurburgring. Όχι όμως στο "γνωστό" σας από το Playstation - ή αν όντως το έχετε "τρέξει".

Όπου γνωστό ορίζουμε το Nurburgring Nordschleife (τι γλωσσοδέτης αυτά τα γερμανικά...).

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τους δρόμους γύρω από την ιστορική πίστα. Και θα καταλήξει στην (πιο) παλιά πίστα. Το Sudchelife!

 

GT3 b

Πιο κοντό από το Nordschleife αλλά, σύμφωνα με πολλούς, ακόμα πιο επικίνδυνο.

Το Nurburgring Sudschleife άνοιξε το 1927 και έκλεισε τη δεκαετία του '70, όταν η γνωστή μας σημερινή διαδρομή βελτιώθηκε αρκετά ώστε να έχει μια σχετική ασφάλεια. Πάντως έχουν γίνει αγώνες όπου οι δύο διαδρομές ήταν μαζί για έναν γύρο κάτι παραπάνω από...27 χιλιόμετρα! 

Εκεί να δεις που κανείς δε θα μπορούσε να απομνημονεύσει όλες τις στροφές.

gettyimages 647314314 1525443605

Σήμερα ένα μέρος αυτής της διαδρομής είναι δημόσιος δρόμος και ένα άλλο είναι κλειστό στα αυτοκίνητα. Μέσα από την GT3 RS όμως, πάνω στον δημόσιο δρόμο δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της τρέλας των οδηγών που έτρεχαν πριν τόσες δεκαετίες. Ούτε το μέγεθος των "καρυδιών" που πρέπει να είχαν μέσα στα παντελόνια τους.

Το υπόλοιπο κομμάτι είναι κλειστό στην κυκλοφορία και μπορείς μόνο να το περπατήσεις. Πνιγμένο στη βλάστηση, δεν θυμίζει πλέον πίστα. Ή μάλλον καλύτερα, είναι μια πίστα-φάντασμα.

GT3 d

Το βίντεο κλείνει με μια βόλτα στο κλασικό Nurburgring. Αυτό έλειπε. Να έχεις το κατάλληλο εργαλείο και να μην την πας μια γρήγορη!

Για να δείτε το βίντεο πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί.

GT3 a

Last modified on Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 14:04

Κύλιση στην Αρχή