Πώς είναι τα σωθικά ενός κινητήρα Wankel;

wankel 2

Ο Alex από το Car throtle έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει ένα project (Nεκρ)Aνάστασης ενός RX-8 που αγόρασε πάμφθηνα (γύρω στα 900 ευρώ) - επειδή εκεί στην Αγγλία τα μεταχειρισμένα είναι σχεδόν τζάμπα, καθώς τα τρώει η σκουριά και το....σαράκι.

Όπως ήταν αναμενόμενο το, μάλλον ταλαιπωρημένο, RX-8 έχει έναν κινητήρα που υποφέρει από όλα τα προβλήματα των Wankel, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σχεδόν 70 άλογα λόγω χαμηλότατης συμπίεσης.

Εκτός κι αν βγουν κι άλλα (σκουριές, αναρτήσεις κλπ...)

 

inside wankel

Το ίδιο το βίντεο μικρή εκπαιδευτική αξία έχει, εκτός κι αν είστε μηχανικοί ή αν έχετε σπουδάσει στο Εδιμβούργο! Ο λόγος, απλός: δε μιλάνε Αγγλικά εκεί πάνω!

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι λένε οι μηχανικοί και πιάναμε μία λέξη στις 4. Ακόμα περισσότερη πλάκα έχει να επιλέξεις το auto subtitle του YouTube και να διαβάζεις πράγματα που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.

Για παράδειγμα, μία από τις λίγες λέξης που πιάσαμε σε ένα σημείο του video ήταν το "row", το οποίο μετέφρασε το σύστημα ως... "brother"!!!

Καλά που δεν έφερε και τον Κλούνεϊ από το "Oh Brother, where art thou" των αδερφών Κοέν...

Όμως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στα σωθικά ενός Wankel, ίσως το πιο έξυπνου κινητήρα που συνέλαβε ανθρώπινος νους.

Για να δείτε το video πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί και σε κάθε περίπτωση παρακολουθήστε τη διαδικασία νεκρανάστασης που λέγαμε στην αρχή! Ο κινητήρας για παράδειγμα θα χρειαστεί ένα τόσο πλήρες rebuild που το 1/3 του θα πάει στα σκουπίδια.

wankel

Last modified on Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 01:43

Κύλιση στην Αρχή