Είναι "φάουλ" το να παρουσιάζουμε test ξένου καναλιού;

barcelona referee goal cartoon

Έχουμε προβληματιστεί πολλές φορές στο YourGear για το αν πρέπει να παρουσιάζουμε τα reviews που πολλά κανάλια στο YouTube ανεβάζουν. Και βέβαια, μιλάμε για ξένα κανάλια.

Ο αντίλογος είναι γνωστός και παλιά μας τον ανέφεραν συχνά τα αυτοκινητικά περιοδικά της χώρας. Λέμε παλιά, γιατί η αλήθεια είναι πως πλέον σε μερικά περιοδικά δεν το βλέπεις ποτέ.

Για να κάνουμε ένα spoiler, δεν το βλέπεις ποτέ γιατί τώρα το κάνουν κι αυτά...

 

Πάμε όμως μία πίσω. Γιατί μόνο τα "ελληνικά" τεστ είναι τα καλά, σύμφωνα με τα ελληνικά αυτοκινητικά περιοδικά.

1. Γιατί οι ελληνικοί δρόμοι είναι μαύρο χάλι και έτσι πιο ¨ειδικοί" από τους ξένους.

2. Γιατί οι Έλληνες συντάκτες είναι πιο καλοί από τους ξένους

3. Γιατί τα ελληνικά αυτοκίνητα έχουν άλλο εξοπλισμό από τα ξένα

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι.

Χμ, ας κάνουμε μερικές παρατηρήσεις όμως. Πρώτα πρώτα, γιατί οι Έλληνες δοκιμαστές είναι πιο καλοί από τους ξένους; Έχουν τελειώσει κάποια ειδική σχολή;

bugs bunny whats up doc

Η αλήθεια είναι πως κατά τεκμήριο στην καλύτερη έχουν τελειώσει μια σχολή δημοσιογραφίας και βρέθηκαν κάπου επειδή...έτυχε. Το τι ανακρίβειες έχουμε κατά καιρούς διαβάσει, δεν περιγράφεται. Το λέμε με άνεση και σαφήνεια, γιατί εδώ δουλεύουμε στο τζάμπα και δεν έχουμε κανέναν διαφημιστή να μας λέει τι να γράφουμε (όπως πχ η Ford που επειδή δίνει σε όλους τους συναδέλφους αυτοκίνητα για τεστ και για...να πηγαίνουν βόλτες, πάντα την αγαπάνε). Τα έχει γράψει αυτά ο Ηλίας - και πρέπει να του πούμε να γράψει κι άλλα. Κάντε τον κόπο να κλικάρετε εδώ για να μάθετε πού σταματά η αξιοπιστία στην ενημέρωση, με αφορμή τα 3 αστέρια της Mustang που ενώ έκαναν πάταγο στην Ευρώπη, στη χώρα μας πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Εμ, μη στεναχωρήσουμε και τους χορηγούς μας!

Ακόμα και μεγάλα περιοδικά, όπως πχ οι 4 Τροχοί, έχουν δημοσιογράφους που υποτίθεται πως ειδικεύονται στην F1 αλλά ξέρουν τελικά λιγότερα από το πιο ερασιτεχνικό ξένο site.

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο "δρόμοι". Δηλαδή εδώ μόνο τα δοκιμάζουμε αξιόπιστα; Όταν η αντιπροσωπία έχει στείλει ένα όχημα με Full extra εξοπλισμό ασφαλείας, με τα πιο μεγάλα και χοντρά λάστιχα; Και για να πιάσουμε και το τρίτο σημείο, με το καλύτερο multimedia σύστημα, με όλες τις ανέσεις και με ηλιοροφή;

Σοβαρά τώρα; Τα ξένα κανάλια στο Youtube συνήθως δοκιμάζουν τις πιο βασικές εκδόσεις. Μπορεί οι δρόμοι στη Μ. Βρετανία να είναι πιο καλοί από την Ελλάδα (ή μπορεί και να μην είναι...), αλλά το όχημα είναι πιο κοντά σε εκείνο που θα πάρει ο μέσος αγοραστής. Άλλωστε, δεν είναι καν ίδιοι όλοι οι δρόμοι στην Ελλάδα!!

Η ουσία είναι όμως αλλού. Ανοίγοντας ένα από τα αυτοκινητικά περιοδικά της χώρας μας, ειδικά αυτά που μοιράζονται δωρεάν με τις εφημερίδες, βλέπεις ένα σωρό μεταφρασμένα άρθρα! Άρα, τελικά, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γι΄ αυτό και από σήμερα, όποτε βρίσκουμε κάποιο καλό review αυτοκινήτου, είτε καθημερινού είτε "διαστημικού", θα σας το πασάρουμε. Το πολύ πολύ να το συγκρίνετε με ένα από τα δικά μας. Θα παρατηρήσετε τότε πως τα περισσότερα πρωτογεννή (υποτίθεται) άρθρα στα ελληνικά περιοδικά. είναι κατά 70% αναπαραγωγή του υλικού που έστειλε μαζί η αντιπροσωπεία στον συνάδελφο.

Για να δείτε το review του νέου Ford Focus πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί.

Ford Focus 2019

 

Last modified on Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 10:59

Κύλιση στην Αρχή