Ο Κλέψας, του κλέψαντος, και άλλα εφευρετικά

MP4 25 FDUCT

Υπάρχει μια ομοιότητα ανάμεσα στην F1 και την...Εφορία. Πάντα θέλεις να βάλεις το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι, φτάνει να μη σε πάρει χαμπάρι κανείς. Σε αντίθεση όμως με την Εφορία, στην F1 πάντα τελικά σε πιάνουν, εκτός αν αλλάξουν τη νομοθεσία την επόμενη χρονιά.

Ίσως βέβαια, αν η F1 υπήρχε μόνο στην Ελλάδα να ήταν αλλιώς τα πράγματα!

Σε αυτό το εξαιρετικό video από το επίσημο κανάλι της F1, δείτε για παράδειγμα τις παράνομες πτέρυγες (από τα ανακυκλώσιμα κάθε εταιρίας). Επίσης γύρω στο 45 δευτερόλεπτο δείτε τον Eddie Jordan, άγριο νιάτο.

 

mass damper renault

Σε αυτό το ιδιότυπο Top-10, χώρεσε ίσως η πιο έξυπνη παρανομία, αυτή της Renault που έβαλε ένα αντίβαρο στο εμπρός μέρος ώστε να αλλάζει τις ιδιοσυχνότητες ταλάντωσης του μονοθεσίου. Από πλευράς Επιστήμης, και κυρίως Φυσικής, ο Φυσικός της παρέας μας Νικόλας Μπιρμπάκος θα σας πει ότι ήταν απλά πανέξυπνο.

"Η λύση της Renault ήταν εξαιρετικά εκπλεπτισμένη και πραγματικά μοναδική. Είναι ακριβώς το αντίθετο από ότι κάνει ένας γονιός κάθε φορά που σπρώχνει το παιδί του στην κούνια.Ένα ελατήριο μαζί με το "σωστό" βάρος επηρεάζε τον τρόπο που ταλαντωνόταν το μονοθέσιο με δυναμικό τρόπο, καθώς η συμπεριφορά του άλλαζε με την βιαιότητα της ταλάντωσης όταν για παράδειγμα ανέβαινε ο οδηγός στα κερμπ. Το σύστημα βάρους-ελατηρίου ήταν μέρος του μονοθεσίου, άρα άλλαζε την συχνότητα ταλάντωσης ώστε να μένει πάντα μακριά από την ιδιοσυχνότητα του συστήματος. Έτσι απέτρεπε την κατάσταση συντονισμού (εκεί δηλαδή που έχουμε μέγιστη ταλάντωση). Μάλιστα, στην ουσία βοηθούσε στην γρήγορη μείωση του πλάτους ταλάντωσης. Η επίδραση φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, στη σύγκριση ανάμεσα στην Ferrari και την Renault.

Η λύση αυτή θεωρήθηκε κινητό αεροδυναμικό βοήθημα και η Renault υποχρεώθηκε να το αφαιρέσει. 

McLaren acquire aero all clear new F duct

Το βίντεο περιλαμβάνει φυσικά την κρυμμένη κάμερα της Red Bull, το απίθανο F-Duct (εδώ πρέπει να γράψουμε ολόκληρο άρθρο), και το διπλό φρένο της McLaren. Ενοείται πως γίνεται εκτενής αναφορά στο ground effect, που στην ουσία υπάρχει και σήμερα - δείτε το rack, την κλίση πρις τα εμπρός που έχουν τα μονοθέσια εδώ και χρόνια, ειδικά αυτά της Red Bull που είναι συνήθως τα πιο κοντά σε μήκος. Βέβαια δεν έχει καμία σχέση το σήμερα με το τότε σε ό,τι αφορά στο αεροδυναμικό κέρδος...

lUkupIws 2hSSBNBJn5Ce3JWKx2wbP2VRXgy3kIF eQ

Ειδική αναφορά γίνεται στον περίφημο διπλό διαχύτη της Brawn που ...σόκαρε όλους τους υπόλοιπους το 2009. Η ιδέα ήταν κι εδώ ότι αν ο αέρας κάτω από το μονοθέσιο κινείται πιο γρήγορα από τον αέρα πάνω από το μονοθέσιο, η αεροδυναμική απόδοση αυξάνει κατακόρυφα. Αυτό βέβαια δεν απαγορεύτηκε γιατί στην ουσία ο κανονισμός το επέτρεπε. Απλά, έτρεξαν όλοι να το αντιγράψουν, χωρίς να κερδίσουν βέβαια όσα η Brawn 01.

2010 192092 diffuser of the brawn gp1

Λίγα χρόνια πίσω, σε μια άλλη εποχή ομάδες χρησιμοποιούσαν νερό για να κρυώσουν τα φρένα. Αυτό εξατμιζόταν και το μονοθέσιο γινόταν ελαφρύτερο. Ένα κιλό κάνει μεγάλη διαφορά στον γύρο... πολύ μεγαλύτερη από όσο φαντάζεστε.

Τα θυμάστε τα μονοθέσια με τις 6 ρόδες; Πολλοί τα έμαθαν από την ταινία Speed. Μια λύση που δεν προχώρησε λόγω πολυπλοκότητας, αν και είχε σαφή πλεονεκτήματα και σε ό,τι αφορά στην πρόσφυση (εμπρός ή πίσω) και στην αεροδυναμική, ενώ άφηνε χώρο για την εφαρμογή μιας ιδιότυπης τετρακίνησης. Η τελευταία απαγορεύτηκε, οι διπλές ρόδες εμπρός ήταν ακόμα μεγαλύτερος πονοκέφαλος άρα, το ξεχάσαμε κι αυτό.

Tyrrell P34 ft

Το video κλείνει με την Brabham BΤ46, το μονοθέσιο με τον "ανεμιστήρα" πίσω, που ρουφούσε αέρα κάτω από το μονοθέσιο κάνοντας ακόμα πιο έντονο το φαινόμενο του ground effect.

f1 swedish gp 1976 brabham bt46 fan car

Ίσως στο video θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το CVT που δοκίμαζε το 1993 η Williams, για το οποίο μείνετε συντονισμένοι - θα αναφερθούμε σίγουρα στο μέλλον σε κάτι που ενδεχομένως να είχε αλλάξει για πάντα, όχι μόνο την F1 αλλά και τα αυτοκίνητά μας. Μία ακόμα έλλειψη, αν και μάλλον κατανοητή, είναι το "traction control" της Benetton το 1994. Κατανοητό, γιατί δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι υπήρχε, αν και όλοι ήταν βέβαιοι για αυτό.

Για να δείτε το video κάντε ένα κλικ στην εικόνα που ακολουθεί.

oklepsas

Last modified on Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 00:50

Κύλιση στην Αρχή