Ο Evans πετάει, ο Ogier χάνει χρόνο και ο Tanak ελέγχει...

MG 2795 TANAK 969x623

Ο τοπικός ήρωας Evans (είναι… Ουαλός!) έκανε πράγματα και θάματα το πρωί του Σαββάτου. Αν δε μας πιστεύετε, δείτε το τρομερό ντριφτάρισμα κατά μήκος μιας διπλής στροφής, πάνω σε γλιστερή λάσπη στην αρχή του video για τις ειδικές 11,12 και 13.

Είναι από αυτές τις σκηνές που στεναχωριέσαι – το θέαμα των WRC είναι τόσο ανώτερο από την F1, κι όμως το κοινό που το παρακολουθεί τόσο μικρότερο…

 

Το «σούπερ Σάββατο» του βρετανικού ράλλυ μέτρησε άλλες 3 ειδικές και στο τέλος της ημέρας ο Tanak ήταν και πάλι μπροστά, ο Neuville δεύτερος και ο Ogier τρίτος. Δείτε εδώ μερικές στιγμές από τις ειδικές 14, 15 και 16.

Στα αστεία της ημέρας ήταν η απόφαση του πίσω προφυλακτήρα του Tanak να πάει βόλτα μόνος του. Η ζημιά δεν ήταν σημαντική για το αυτοκίνητο, όμως ο θόρυβος ήταν τόσος που ο Εσθονός με δυσκολία άκουγε τις οδηγίες του συνοδηγού του, Martin Jarceoja (και όχι, μη μας ρωτήσετε πώς προφέρεται το όνομά του…).

Η τελευταία ημέρα θα μας πάει στην Βόρεια Ουαλία με συνολικό μήκος ειδικών διαδρομών 28,42 χιλιόμετρα, με την Power Stage, επιπρόσθετα, να κλείνει τον αγώνα. Οι διαφορές μπορεί να μοιάζουν μεγάλες, αλλά αν σκεφτεί κανείς την γλιστερή επιφάνεια των δασικών δρόμων και τον άστατο καιρό, όλα μπορεί να συμβούν!

(photo wrc.com)

Last modified on Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 01:04

Κύλιση στην Αρχή