Μερικά αγωνιστικά είναι...μικρά!

917 vs 911

Τα μονοθέσια της F1 είναι μεγάλα σε διαστάσεις, κάτι που δε συνέβαινε πάντα. Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις εύκολα καθώς βλέπεις το κράνος του οδηγού και κάνεις τις αναλογίες.

Όπως σε κάθε τι, ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται το μέγεθος όταν συγκρίνει μια διάσταση ή επιφάνεια με κάτι που είναι δίπλα και ξέρει το μέγεθός του. Στην περίπτωση των πρωτοτύπων όμως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο αναφοράς, εκτός αν τα δεις δίπλα σε κάποιο "κανονικό" αυτοκίνητο - ή καταλάβεις πόσο μικροί είναι οι καθρέφτες τους!

 

8271728 6569275 James pictured with a Porsche 917 m 52 1546976929682

Τότε θα διαπιστώσεις αυτό που κατάλαβε και ο James May όταν οδήγησε την μοναδική Porche 917 (και αφού συνήθλε από την εμπειρία...) που κυριάρχησε για χρόνια στους αγώνες των πρωτοτύπων. Ότι είναι μικρή και με το ζόρι σε χωράει! Αλλά όταν μπεις, περνάς καλά...

Κάντε ένα κλικ στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε κι αυτό το κλιπάκι

May Porsche

Αυτά τα αυτοκίνητα είναι λοιπόν εντυπωσιακά μικρά! Ο λόγος; Η ελευθερία των κανονισμών στην αεροδυναμική σχεδίαση! Όλο το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν πτέρυγα, οι τροχοί είναι καλυμμένοι από το αμάξωμα και οι οδηγοί κάθονται πραγματικά χαμηλά ώστε το όλο αποτέλεσμα να έχει την ελάχιστη δυνατή μετωπική επιφάνεια.

Με ένα κλικ στην εικόνα του άρθρου μπορείτε να δείτε το κομμάτι από το The Grand Tour όπου μια 911 με το ζόρι κερδίζει μια 917 που οδηγεί ο υπέργηρος νικητής του "τότε" πρωταθλήματος Richard Atwood.

Με ένα κλικ στην εικόνα που ακολουθεί θα μάθετε λίγα τεχνικά για το πώς και το γιατί τα πρωτότυπα είναι μικρά σε διαστάσεις. Και θα θυμηθείτε πόσο μικρά ήταν τα μονοθέσια της F1 πριν από 15 μόλις χρόνια...

Small racing cars

Last modified on Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 22:48

Κύλιση στην Αρχή