Ο πιο γρήγορος γύρος στην ιστορία της F1

Σίγουρα τα φετινά μονοθέσια είναι τρομερές μηχανές. Με τους τουρμπισμένους κινητήρες τους, τα ERS, τα MGU-K και MGU-H, τα ES, CE, TC και βέβαια το διαβόητο DRS (δεν το γουστάρω καθόλου...), τα εξαιρετικά ελαστικά, την προχωρημένη αεροδυναμική και τα ασύγκριτα σε σχέση με το παρελθόν σασί, τα μοντέρνα μονοθέσια είναι ταχύτητατα.

Σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς.

Βέβαια, εξακολουθούν να ακούγονται χειρότερα και από ...μπάμπουρα που έχει κλειστεί μέσα σε χαρτόκουτο, να προσπερνούν με δυσκολία ακόμα και σε φαρδιές πίστες (πρακτικά μόνο με DRS), και να κάνουν οικονομία στο γκάζι για να αντέξουν μια σεζόν με περιορισμένο αριθμό κινητήρων, περιφερειακών (τα διάφορα που έγραψα στην αρχή) καθώς και κιβωτίων.

Με τα χρόνια, από κακομούτσουνα με περίεργη εμπρός αεροτομή, σχεδιαστικά φλύαρη και πολύ φαρδιά, και την πίσω ακόμα χειρότερη, που έτσι ψηλή και στενή μοιάζει σαν στενοκώλα ξερακιανή Σουηδή (άλλο που το '80 τις γούσταραν τρελά στα ελληνικά νησιά), μάθαμε να τα θεωρούμε όμορφα και τα συνηθίσαμε - ευτυχώς αυτό θα αλλάξει σύντομα.

 Κι όμως, αρκεί ένα βίντεο για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι (λίγο) παλαιότεροι, ότι μόλις 12 χρόνια πίσω, περνάγαμε καλύτερα.

Σύμφωνα με την αρχή του σπορ, ο γύρος που έκανε ο Montoya το 2004 με την Williams στην πίστα που έχει το σχήμα όπλου, την Monza, σε έναν γύρο που δεν μέτραγε στο επίσημο timetable γιατί ήταν πριν τις κατατακτήριες, ήταν ο πιο γρήγορος που έγινε ποτέ στην ιστορία της F1.

Η μέση ταχύτητά  του έφτασε τα 162,95 μίλια την ώρα - δηλαδή 262 χιλιόμετρα την ώρα. Προσέξτε. Η μέση ταχύτητα! Χωρίς κόλπα σε αεροτομές, με εκείνα τα άθλια ελαστικά που είχαν τα... χαντάκια, ώστε να περιορίζεται η πρόσφυση αλλά όχι το πλάτος τους. Και βέβαια με την τότε τεχνολογία στις αναρτήσεις και την αεροδυναμική, άλλωστε ήταν η χρονιά που στην Williams ειχαν κάνει το λάθος να περάσουν την μισή σεζόν με εκείνη την περίεργη, διπλή βάση της εμπρός αεροτομής που αποδείχθηκε πως δυσκόλευε την αλλαγή κατεύθυνσης.

Τι είχε όμως στην πλάτη του ο Χουάν Πάμπλο; Έναν πανέμορφο τρίλιτρο ατμοσφαιρικότατο V10 που, εκτός από 900 επίσημα άλογα (όλο και κάτι παραπάνω θα έβγαζε στην πραγματικότητα) στις 19.000 στροφές, απελευθέρωνε και τον ήχο που μέχρι σήμερα έχουμε μάθει να συνδέουμε με την F1.

Ναι λοιπόν, μερικά πράγματα, πριν 12 χρόνια ήταν καλύτερα. Κι ας μην είχαν τότε ροπή χαμηλά, κι ας μην έκαιγαν μόλις... 100 λίτρα βενζίνης ανά αγώνα - λες κι είναι αυτό οικονομία, λες και υπάρχει αγώνας ταχύτητας που είναι περιβαλλοντικά ορθός!

Δείτε τον πιο γρήγορο γύρο που έγινε ποτέ, κάνοντας κλικ στην εικόνα. Ο χρόνος του; 1:19:525. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, φέτος ο Hamilton στις κατατακτήριες της Monza σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:21:135.

Υ.Γ. Βάλτε δυνατά τα ηχεία! Αξίζει...

FireShot Capture 21 The Fastest Lap in F1 History Montoya at Mon https www.youtube.com watch

Last modified on Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 14:15

Κύλιση στην Αρχή