Η μέρα της Μαρμότας all over again

Η … ιδιότυπη Πασχαλινή άδεια του Your Gear έπρεπε κάποτε να σταματήσει! Ε, ήρθε αυτή η ώρα. Ναι, στις 28 Απριλίου! Με τις διακοπές πίσω μας και όλους τους κατεργάρηδες πίσω στους πάγκους τους μετά και από το δεύτερο Σαββατοκύριακο μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, λογικά θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε πραγματική ύλη στον δικτυακό μας τόπο – και όχι μόνο βιντεάκια από το διαδίκτυο.

Λογικά λέω, γιατί ώρες ώρες έχεις την εντύπωση πως παίζεις στο Groundhog Day και παρέα με τον Bill Murray ξυπνάς κάθε μέρα στην ίδια… ημέρα. Αν εξαιρέσεις ότι δεν πολυακούμε πλέον στα κανάλια «ειδήσεις» για το μαλαισιανό Boeing, η ειδησεογραφική καθημερινότητα είναι περίπου όπως την άφησες πριν τις διακοπές.

Οι πολιτικοί τσακώνονται για το ποιος έχει την καλύτερη λύση για τα εσωτερικά μας με αφορμή τις Ευρωεκλογές (λες και μπορεί κανείς να σπρώξει από μόνος του τα θέματά μας στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς συμμαχίες τουλάχιστο με τους άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές!).

Η Κυβέρνηση επιμένει πως δεν θα πάρει νέα μέτρα, η Αντιπολίτευση ότι έχει ήδη πάρει, στα πάνελ περνάει κόσμος και κοσμάκης που έχει λύσεις και προτάσεις, μόνο που εσύ θυμάσαι πως τα ίδια άκουγες και πριν από 3,5 χρόνια (αυτές οι Δημοτικές Εκλογές είναι νωρίτερα).

Λίγο πιο κοντά μου τώρα, στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής όπου κατοικώ από το 1981, έχει έρθει η ώρα της οδού Δερβενακίων να υποστεί το γνωστό προεκλογικό facelift, καθώς εδώ και 40 μέρες τα έργα… μαίνονται ανεξέλεγκτα δημιουργώντας απίστευτες παγίδες τις βραδυνές ώρες. Είμαι σίγουρος το ίδιο θα έχετε δει και εσείς σε 1-2 κεντρικούς δρόμους της δικής σας περιοχής.

Εννοείται πως οι παιδικές χαρές απέκτησαν παντού νέα όργανα και νέα χρώματα – όλα αυτά πανάκριβα και σχετικώς αχρείαστα γιατί, δεν παλιώνουν ρε παιδιά σε 8 χρόνια. Εκτός αν είναι κακής ποιότητας εξαρχής και ακόμα χειρότερης συντήρησης στη συνέχεια, άρα ξέρετε ποιος είναι ο φταίχτης, έτσι;

Καθώς στο βιογραφικό μου έχω και μια 5ετία εργασίας σε Νομαρχία, θα σας πω κάποτε πόσο μπορεί να κοστίζει μια Παιδική Χαρά, να σας πέσει το σαγόνι...

Γι’ αυτό, και για πολλά ακόμα, όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν, που λέει και το τραγούδι. Για χρόνια έλεγα πως αυτό είναι καλό – θα μπορούσαν να αλλάζουν προς το χειρότερο. Όμως εδώ και λίγο καιρό δεν είμαι τόσο βέβαιος. Μάλλον η στασιμότητα δεν είναι σημάδι βελτίωσης, έτσι δεν είναι;

Αν θέλετε να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας ξεκινήστε από το πιο εύκολο – και επίκαιρο λόγω εκλογών – όπως πρότεινε η αδερφούλα μου.

Τιμωρείστε τον Δήμαρχο που κάνει τα ίδια που εδώ και δεκαετίες κάνουν οι Δήμαρχοι αυτής της χώρας, την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές. Ίσως ο επόμενος να μην τα ξανακάνει.

Last modified on Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 15:15

Κύλιση στην Αρχή