Πόσες ταχύτητες να του βάλω, πατριώτη;

Σε διαφήμιση που παίζει αυτές τις μέρες στην ελληνική τηλεόραση, το Jeep που πρωταγωνιστεί εμφανίζεται να έχει 9 ταχύτητες. Ναι, 9 ταχύτητες! Δεν είναι και τόσο μακρινή η εποχή όπου τα 6τάχυτα κιβώτια ήταν το απόλυτο must για το νέο σου αυτοκίνητο, δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει και πάρα πολλά DSG με 7 ταχύτητες (γιατί προσέθετε πολύ στην αξία του VW σου, κανονικού ή κλώνου) και σίγουρα θα βρείτε ακόμα λιγότερα BMW με 8τάχυτα κιβώτια, λόγω κόστους και όγκου πωλήσεων προφανώς.

Πώς φτάσαμε στις 9 ταχύτητες; Και που…θα σταματήσουμε;

 

Μπορεί το εν λόγω όχημα να φτάνει τα 29 χιλιάρικα, αλλά αν το δεις σε διαστάσεις, δυνατότητες και …κιβώτιο, δεν μοιάζει να είναι και τόσο ακριβό. Βοηθάει βέβαια εδώ και το ότι είναι μόλις 1400 κυβικά. Το τούρμπο να είναι καλά όμως που το κάνει να διακοσαρίζει, με ένα 0-100 ανάλογο με υπεραυτοκίνητο των αρχών της δεκαετίας του ’70. Το ίδιο το κιβώτιο είναι δημιουργία της ZF και, εκτός από το Jeep, έχει «φορεθεί» και σε μια σειρά οχημάτων, από Fiat και Honda, έως Jaguar. Ωστόσο, δεν μπορείς να πεις πως τα κιβώτια αυτά είναι διαδεδομένα. Από την άλλη, έτσι ξεκινάνε όλα. Ειδικά στα κιβώτια ταχυτήτων, και για να «διασκευάσω» τον Σαββόπουλο, εμείς της …απόσυρσης του ’90 οι εκδρομείς, πήραμε δίπλωμα με 4άρι κιβώτιο, και μέχρι να πάρουμε το πρώτο μας αυτοκίνητο όλα είχαν γίνει 5τάχυτα. Το ίδιο συνέβη και με τον κλιματισμό, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον δεύτερο εξωτερικό καθρέφτη και τις ζάντες αλουμινίου.

Αν το καλοσκεφτείς, αυτές οι βασικές αλλαγές στον εξοπλισμό των οχημάτων, έγιναν πολύ γρήγορα. Από την άλλη, για πολλά χρόνια, δεν υπήρξαν ουσιαστικές προσθήκες στα αυτοκίνητα των «απλών θνητών».

Το trend που βλέπουμε εδώ και μερικά χρόνια, ακόμα και στη χώρα μας που βιώνει την κρίση, είναι η, λιγότερο ή περισσότερο, smart διασύνδεση κινητών, οι μεγάλες οθόνες στην κεντρική κονσόλα και τα άφθονα άλογα των έξυπνα υπερτουρμπισμένων κινητήρων. Και, αυτό έγινε, επίσης, πολύ γρήγορα. Μήπως ήρθε η ώρα τα αυτοκίνητά μας να αποκτήσουν 9, 10, 11 ή ακόμα και περισσότερες ταχύτητες; Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός και να σας φέρνει στο μυαλό τα κιβώτια των…φορτηγών, αλλά να ξέρετε πως δεν είμαστε και τόσο μακριά. Πριν δύο χρόνια η Honda κατοχύρωσε την πατέντα για ένα 11τάχυτο κιβώτιο τριπλού συμπλέκτη.

Δε διαβάσατε λάθος. Τριπλού συμπλέκτη!

Θα μου πείτε, δεν το έχετε δει ακόμα σε κάποιο μοντέλο της Honda, και θα έχετε δίκιο. Αλλά, και οι Ιάπωνες δεν είχαν ανακοινώσει ότι θα το χρησιμοποιήσουν κάπου – προς το παρόν είναι κάτι σαν άσκηση Τεχνολογίας. Αλλά, από όσο ξέρω, κανείς δεν κάνει ασκήσεις επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει τα λεφτά του…

Και, εκεί που περιμέναμε να δούμε τι θα δούμε, η Ford και η GM, συνεργάστηκαν (!!) για ένα 10τάχυτο κιβώτο. Ναι, συνεργάστηκαν δύο εταιρίες που είναι στα μαχαίρια για έναν αιώνα… Η είδηση εδώ δεν είναι μόνο αυτό ή ο αριθμός των ταχυτήτων, αλλά το γεγονός ότι το νέο αυτό κιβώτιο είναι πλανητικού τύπου, δηλαδή κλασικό «αμερικάνικο» αυτόματο…Με έξι, ολόκληρους συμπλέκτες και, προφανώς, μετατροπέα ροπής.

Να τονίσω εδώ πως τα κλασικά ευρωπαϊκά διπλοσύμπλεκτα δεν είχαν ποτέ μεγάλη πέραση τις ΗΠΑ, γιατί λειτουργούσαν σαν χειροκίνητα χωρίς συμπλέκτη. Θα μου πείτε πως, αυτό είναι, αλλά για τον Αμερικανό που έχει μάθει να πατάει το γκάζι και να παίρνει με τη μία μπόλικη ροπή, ένα διπλοσύπλεκτο φαίνεται να ψιλοχαζεύει όταν ξεκινάει στο φανάρι.

Αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων έχει ήδη από το 2017 να χρησιμοποιείται στα οχήματα των Ford και GM που πωλούνται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Το αν θα φτάσει και Ευρώπη είναι, βέβαια, ένα θέμα, καθώς πλανητικό και με 10 ταχύτητες και ταυτόχρονα μαζεμένο σε διαστάσεις, μοιάζει κομματάκι δύσκολο. Όπως και να έχει όμως το θέμα, αν στις ΗΠΑ βρουν τρόπο να φτιάξουν τέτοια κιβώτια σε μεγάλες ποσότητες και πέσει η τιμή τους, θα τα δούμε και στα οχήματα μεγάλων κατηγοριών, ίσως σιγά σιγά και σε χαμηλότερες. Άλλωστε, οι πολλές ταχύτητες δε χρειάζονται σε όλα τα οχήματα!

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι έχει διψήφιο αριθμό σχέσεων, δεν είναι μακρύ. Για την ακρίβεια, είναι πιο «κοντό» από το 9άρι της ZF! Η ιδέα είναι να έχεις μικρά κενά ανάμεσα στις σχέσεις- ειδικά σε κάποιες αλλαγές το κενό είναι μόλις 8%. Αν βάλεις στο κόλπο και τον μετατροπέα ροπής αλλά και ένα πατενταρισμένο «πατινάρισμα» τριβής στις μεσαίες αλλαγές (5-8), έχεις την εικόνα ενός πολύ ομαλού συστήματος μετάδοσης που μοιάζει με CVT. Όσον αφορά την ισχύ και τη ροπή που μπορεί να αντέξει το κιβώτιο αυτό, σκεφτείτε πως τοποθετήθηκε στην Camaro του 2017 των 650 αλόγων, αλλά και στο σκληροτράχηλο pickup truck, F-150 των 450 ίππων.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως, είναι ότι στην Ford, για το μικρότερο του F-150, Ranger Raptor και τη δίλιτρη diesel έκδοση, που διατίθεται μόνο στην Ασία προς το παρόν, δοκίμασαν ακόμα και κιβώτια με …13 σχέσεις.

Αν έρθει στην Ελλάδα με 13 ταχύτητες, θα το πάρουμε, σίγουρα, οι Παναθηναϊκοί!

Last modified on Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 00:19

Κύλιση στην Αρχή