Έρχεται το τέλος των ντίζελ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, ο όμιλος Fiat Chrysler θα σταματήσει να διαθέτει αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ ως το τέλος του 2022.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται πηγές του ομίλου, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση. Είναι όμως κοινό μυστικό πως με τις νέες νόρμες για τους ρύπους, οι ντίζελ κινητήρες, και ειδικά όσοι έχουν κάτω από 2000 κυβικά εκατοστά, αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις οχημάτων με ντίζελ κινητήρες στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τη χώρα μας, βρίσκονται σε πτώση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 η πτώση των πετρελαιοκίνητων άγγιξε το 7,9%, σε σχέση με το 2016.

Ας μην ξεχνάμε επίσης τη ζημιά που έχει γίνει με το περίφημο dieselgate, το οποίο μετά την VW, φαίνεται να ρουφάει στη δίνη του και την Mercedes, ίσως και την BMW.

Η Toyota έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να επενδύσει στο μέλλον σε τέτοιους κινητήρες. Η Renault ανακοίνωσε πως δε θα επενδύσει σε νέους μικρούς ντίζελ παρά μόνο σε μεγάλους,  για πολυτελή οχήματα ή για επαγγελματικά, καθώς εκεί υπάρχει περιθώριο να αποδώσει η επένδυση για την εξέλιξη των κινητήρων. Αλλά και η πολύ πιο…niche Porsche ανακοίνωσε πως στο μέλλον δε θα παράγει ντίζελ εκδόσεις για τις Macan και Panamera.

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τα νέα, αυστηρότερα όρια ρύπων που θα ισχύσουν, θα αλλάξει και η μεθοδολογία μέτρησης των εκπεμπόμενων καυσαερίων, καθώς πλέον τα οχήματα θα βγαίνουν στο δρόμο! Μπορεί να μην ανακοινώνεται επισήμως από κανένα κατασκευαστή, αλλά θεωρείται βέβαιο πως έτσι τα διάφορα παραθυράκια που έχουν βρει για να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές, «κλείνουν».

Παράλληλα, από το 2021 τα όρια θα γίνουν αυστηρότερα, ειδικά για τα οξείδια του αζώτου, που είναι ο κύριος ρύπος μαζί με τα μικροσωματίδια για τους κινητήρες ντίζελ.

Last modified on Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 14:23

Κύλιση στην Αρχή