«Ήταν σειρά μας να σταθούμε τυχεροί»

Οκτώ τίτλοι έκαναν βόλτες στο Albert Park χτες, ο ένας πίσω από τον άλλον, για 26 γύρους. 4 του Hamilton και 4 του Vettel. Μόνο που τερμάτισαν με την αντίθετη σειρά!  Μέχρι τον 22ο γύρο ήταν περίπου βέβαιο πως αν δε συνέβαινε κάτι που να ανήκει στον χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας, τον πρώτο αγώνα της χρονιάς θα τον κέρδιζε ο Hamilton.

Και μετά, έγινε αυτό που δεν περίμενε κανείς.

Όταν λέμε κανείς, δεν εννοούμε μόνο τους θεατές. Ούτε καν οι υπολογιστές της Mercedes δεν το περίμεναν, αναγκάζοντας τον Toto Wolff να μιλήσει για…bug στο σύστημά τους! Η αίσθησή μου είναι πως δεν το περίμενε ούτε καν η Ferrari, παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει να γίνεται προσπέραση, μέσα στα pit, υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Το τι ακριβώς συνέβη το ψάχνουν ακόμα στη Γερμανία και να είστε βέβαιοι πως το ψάχνουν και στις άλλες ομάδες, και στη FIA. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους βέβαια.

 

racefansdotnet 20180325 123924 41

Η Ιστορία θα γράψει ότι ο Hamilton ήταν εμπρός, μέχρι που τον πέρασε για λίγο στα pit ο Vettel, και παρότι είχε στη διάθεσή του 26 γύρους, δεν κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοπορία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Hamilton να κάνει το ίδιο καλή εκκίνηση όσο οι Ferrari, τον Raikkonen να μένει κοντά του για τους πρώτους γύρους, αλλά μετά να αναγκάζεται να αφήσει χώρο για να…ανασάνει το μονοθέσιό του.

Ο Bottas με την άλλη Mercedes είχε ξεκινήσει από τον πάτο, αποτέλεσμα του ατυχήματος που είχε στο Q3. Εντύπωση έκανε ωστόσο το ότι δυσκολευόταν να περάσει μονοθέσια που είναι θεωρητικά πολύ πιο αργά από το δικό του, απόδειξη του ότι η πίστα της Αυστραλίας είναι δύσκολη στις προσπεράσεις, αλλά και του ότι η Mercedes δεν είναι σχεδιασμένη για να ακολουθεί – αν με εννοείτε. Πέντε γύρους μετά την εκκίνηση, πολύ αργότερα δηλαδή από το DRS, κατάφερε να περάσει τον Stroll και να κερδίσει μια θέση! Μετά τον αγώνα ο Bottas δήλωσε πως κάτι είχε υπολογιστεί λάθος με τις θερμοκρασίες και αναγκαζόταν συνεχώς να κόβει ταχύτητα για να κρυώνει το μονοθέσιο.

Εντύπωση έκανε όμως και η ταχύτητα των Haas. Κι όχι μόνο σε μένα (ή σε εκείνους…) αλλά και στον Max Verstappen που, πληρώνοντας το ρίσκο των πιο σκληρών ελαστικών, έχασε μια θέση από τον Magnussen, την οποία δεν κατάφερε να ξαναπάρει ποτέ, καθώς έκανε ένα εντυπωσιακό τετ-α-κέ.

Τον χορό των pit-stop άνοιξε ο Raikonnen, πολύ νωρίς, στον 19ο γύρο, βάζοντας τη γόμα με το κίτρινο χρώμα. Αμέσως τον ακολούθησε ο Hamilton, στην προσπάθεια της Mercedes να μην πάθει ό,τι είχε πάθει πέρσι η Ferrari. Δυστυχώς και για τους δύο όμως, ο πρώτος γύρος με τα νέα λάστιχα ήταν πιο αργός από τον τελευταίο με τα προηγούμενα, κάτι που επέτρεψε στον Vettel που δεν μπήκε, να πλησιάσει λιγάκι.

Μετά η Hass τα πέταξε όλα στα σκουπίδια!

racefansdotnet 20180325 081740 36

Και οι δύο οδηγοί της αναγκάστηκαν να σταματήσουν αμέσως μετά τα pit-stop, επειδή δεν είχε κουμπώσει καλά ο πίσω αριστερός τροχός! Ο Magnussen κατάφερε να αφήσει σε καλό σημείο το μονοθέσιό του, όμως ο Grosjean, λίγο αργότερα όχι, ενεργοποιώντας τον μηχανισμό του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Vettel βούτηξε στα pit όσο πιο γρήγορα μπορούσε και εκμεταλλευόμενος ότι το όριο ταχύτητας είναι το ίδιο εκεί, με ή χωρίς εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, πέρασε για μισή…ανάσα τον Hamilton που, μόλις τον είδε μπροστά του, παραλίγο να πάθει ό,τι η γυναίκα του Λωτ!

Τουλάχιστο…

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Ελάχιστα καλύτερη ήταν η Mercedes, αλλά το ελάχιστα δεν φτάνει στην Αυστραλία και, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν πλησίασε αρκετά στον Vettel ώστε να τον απειλήσει. Οι θερμοκρασίες ανέβαιναν, ο Hamilton ακολουθούσε τις πιο περίεργες τροχιές ώστε να βρει αέρα να δροσίσει κινητήρα και φρένα, μέχρι που έκανε το λάθος, αγοράζοντας λίγα τετραγωνικά εκτός πίστας.

Ο Βρετανός ξαναέβαλε το κεφάλι κάτω, πλησίασε αλλά βρήκε πάλι τα ίδια προβλήματα. Κάπου εκεί του είπαν πως έχει μόνο τρία μοτέρ για φέτος και άρα δεν αξίζει να ρισκάρει παραπάνω, οπότε ταξίδεψε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την απορία του, τι έγινε και από χαλαρά πρώτος, βρέθηκε να τρώει τα καυσαέρια του Vettel στη μούρη.

Στα …λοιπά, ο καλός στρατιώτης Raikkonen πήρε την τρίτη θέση, ο Alonso ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του grid γιατί, όχι απλά τερμάτισε αλλά πήρε και την 5η θέση, και ο Sainz πήρε έναν βαθμό παρά την …αναγούλα που του έφερε για πάνω από 10 γύρους το υγρό που κανονικά θα έπρεπε να τον ενυδατώνει σωστά.

Δείτε το χορταστικό, επίσημο βίντεο της F1 πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί, αν θέλετε να κάνετε...επανάληψη!

Καταγραφή

Last modified on Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 11:44

Κύλιση στην Αρχή