Ο Colin ήταν για το WRC ό,τι ο Senna για την F1

McRae

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με τον τίτλο, τουλάχιστο από αυτούς που είχαν την τύχη να δουν και τους δύο να αγωνίζονται.

Αλλα, αν δεν ξέρετε για τι μιλάμε, πηγαίνετε απευθείας στο βίντεο για να πάρτε μάτι και αμέσως μετά στείλτε μας email για να αναλάβουμε την...εκπαίδευσή σας!

Ο Σκωτσέζος, σε αντίθεση με τον Senna, δεν πήρε ένα σωρό τίτλους, αλλά ο τρόπος που οδηγούσε άφησε εποχή. Ήταν πάντα στο απόλυτο όριο, όπως και ο Βραζιλιάνος πιλότος. Για την ακρίβεια, συχνά ήταν πάνω από το απόλυτο όριο, γεγονός που οδήγησε σε πολλές και θεαματικές εξόδους, που άλλαζαν το σχήμα του οχήματός του.

Θυμάστε τον Senna να πηγαίνει με την Lotus να κουνιέται δεξιά κι αριστερά γύρω στους 10 πόντους και να στρίβει μοιάζοντας να  πατάει πάνω σε ένα μαγικό σύννεφο, βρίσκοντας πρόσφυση εκεί που δεν υπήρχε για κανέναν άλλο; Ε, αυτό έκανε και ο McRae, μόνο που το κατάφερνε πάνω σε χώμα, γαρμπίλι, πάγο, χιόνι και, που και που, άσφαλτο, με τον γκρεμό ή το δέντρο σε απόσταση απόλυτης ΑΝασφάλειας.

 

Το αυτοκίνητο πήγαινε και με τους 4 τροχούς σε άλλες γωνίες, χοροπηδώντας και στρίβοντας όταν ήσουν βέβαιος ότι δεν θα τα κατάφερνε να την πάρει με τίποτα.

Καθώς θα βλέπετε το βίντεο, να έχετε στην άκρη του μυαλού σας ότι είναι το πρώτης γενιάς Focus που έτρεχε απο το 1999 έως το 2003, χωρίς "έξυπνα" διαφορικά, χωρίς τις αναρτήσεις που είχαν τα WRC 10 χρόνια μετά (καλά, δε μιλάμε για τώρα...) χωρίς τα λάστιχα του σήμερα ή την απόκριση και ροπη του κινητήρα. Α, και χωρίς κιβώτιο με αυτάκια πίσω από το τιμόνι. Ο McRae (και όλοι τότε) για να αλλάξει ταχύτητα άφηνε το χέρι από το τιμόνι, την ώρα που έκανε ανάποδα με χιλιόμετρα.

Θράσος, τουλάχιστο...

Το βίντεο το βλέπετε πατώντας πάνω στην εικόνα του άρθρου.

Καλή διασκέδαση!!

 

Last modified on Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 17:49

Κύλιση στην Αρχή