Η μουσική της F1 είναι...Fast and furious!

F1 μουσικό θέμα

Η νέα εποχή της F1 συνοδεύτηκε από νέο λογότυπο και μουσική χολιγουντιανής (ή χολυγουντιανής ; ) υπερπαραγωγής. Μπορεί τα μονοθέσια με τους τουρμπάτους και ηλεκτρικά υποβοηθούμενους V6 να μην έχουν ούτε ντεσιμπέλ, ούτε αγωνιστική χροιά, αλλά το νέο μουσικό θέμα είναι μια χειροπιαστή απόδειξη πως οι Αμερικανοί «ιδιοκτήτες», όπου μπορούν, φέρνουν «θέαμα».

Αν και, για να είμαι ειλικρινής, από ένα σημείο και πέρα το βρήκα υπερβολικό, ενώ τα πλάνα αρχείου που παίζουν στο επίσημο video στο YouTube είναι λιγάκι ασύνδετα και δεν δίνουν το ίδιο βάρος σε όλες τις εποχές της F1 (για παράδειγμα γενικά δεν βλέπεις πλάνα από το ’70 και τη δεκαετία του 2000), το μουσικό θέμα που έγραψε ο Brian Tyler είναι εντυπωσιακό!

Κάτι που δεν μπορώ να πω για το λογότυπο, που το βρίσκω από αδιάφορο έως άθλιο…

Ποιος είναι όμως ο Brian Tyler; Ο 39χρονος συνθέτης υπογράφει τη μουσική ανάμεσα σε άλλες, και σε πολλές από τις ταινίες της Marvel όπως και στη σειρά του Fast and Furious. Ο ίδιος δηλώνει λάτρης της F1. Δεν είναι η πρώτη φορά που «ντύνει» μουσικά ένα σπορ, καθώς έχει γράψει και την επίσημη μουσική του NFL.

Για όσους δε γνωρίζουν, το NFL είναι το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ναι, αυτό που ΔΕΝ παίζεται με τα χέρια…

Αν και η F1 είναι ένα άθλημα που βασίζεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην τεχνολογία, η προσέγγιση του Tyler για το soundtrack της νέας εποχής της είναι εντελώς χολυγουντιανή (αποφάσισα – το προτιμώ με «υ»), καθώς αντί να κάτσει σε έναν υπολογιστή με ειδικά προγράμματα και ένα κάρο samples, επέλεξε να χρησιμοποιήσει ολόκληρη ορχήστρα!

Δείτε το κι εσείς πατώντας στην εικόνα στην αρχή.

Last modified on Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 23:07

Κύλιση στην Αρχή