Η F1 ανοίγει τις πόρτες της στο Netflix

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η συνεργασία της F1 με τον κορυφαίο πάροχο τηλεοπτικού περιεχομένου σε stream μορφή, Netlfix. Το τελικό προϊόν που θα φτάσει στις smart τηλεοράσεις μας στις αρχές του 2019 θα αφορά σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα που «τρέχει» τώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή η πρωτότυπη σειρά θα είναι η πρώτη που θα «βυθίσει πραγματικά το κοινό μέσα στα cockpits, το paddock και τη ζωή των βασικών παικτών στη Formula 1». Η F1 θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να έχουν αποκλειστική πρόσβαση ακόμα και στις πιο «κρυφές» στιγμές των ομάδων, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος!

Η σειρά θα έχει 10 επεισοδια και την παραγωγή της υπογράφει ο James Gay Rees, παραγωγός του ντοκιμαντέρ του 2010, Senna.

 

Ο Sean Bratches, Διευθύνων Σύμβουλος Εμπορικών Λειτουργιών της F1 δήλωσε ότι «Η συμφωνία με το Netflix έχει στόχο να καταγράψει τη συναρπαστική ιστορία του τι συμβαίνει πίσω από τις σκηνές κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης σεζόν. Αυτή είναι μια προοπτική του αθλήματος που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα στους οπαδούς του κόσμου».

Ο Ian Holmes, Διευθυντής των Δικαιωμάτων των ΜΜΕ (αυτός είναι τίτλος…)  της F1, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το Netflix στη Formula 1. Αυτή η συνεργασία αποτελεί έναν νέο τρόπο καταγραφής του αθλητισμού μας σε όλες τις συναρπαστικές πτυχές του. Η ευκαιρία να παρουσιάσουμε το άθλημά μας μέσω του Netflix, στο παγκόσμιο ακροατήριό του, σε μια πρωτότυπη και μοναδική μορφή, είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούμε. Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία να παρουσιάσουμε την F1 και να προσελκύσουμε νέους οπαδούς στο άθλημα.

Ο Bela Bajaria, Αντιπρόεδρος Περιεχομένου της Netflix επεσήμανε ότι αυτή η συνεργασία με τη Formula 1 ενισχύει την αποστολή μας να συνεργαστούμε με κορυφαίες μάρκες και συνεργάτες παραγωγής για την παραγωγή εξαιρετικού περιεχομένου.

Η εποχή του stream βέβαια δε θα ξεκινήσει του χρόνου για την F1, καθώς ήδη στον κατάλογο του Amazon Prιme μπορεί να βρει κανείς μία σειρά 4 ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν την περσινή χρονιά της McLaren στην F1. Δεδομένου του πόσο χάλια πήγε και του ότι ο Alonso, από ένα σημείο και πέρα ήταν σα να κάνει stand up comedy, θα πρέπει να είναι και αστείο και με …σασπένς.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει (προς το παρόν) στον κατάλογο του ελληνικού Amazon Prime όμως, για να σας τα πούμε αυτό με σιγουριά…

Όσο για το Netflix, περιμένουμε με ανυπομονησία! Όχι τόσο όση έχουμε για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά όσο να ‘ναι, 10 ωριαία επεισόδια γεμίζουν ως ένα βαθμό, το χρονικό διάστημα ανάμεσα στον τέλος μιας σεζόν και την αρχή της επόμενης.

Last modified on Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 01:12

Κύλιση στην Αρχή