Οι Ferrrarrrii και κάτι κιβώτια της Mercedes…

Bahrain fp2

Αν βλέπαμε την ταινία «Αυτοκινήτα», σίγουρα από κάπου θα ακούγαμε τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού με τα ελαστικά να φωνάζει «Φερρρρράρρρρι!», μετά το τέλος του FP2, στην έρημο του Μπαχρέιν.

Τα κόκκινα μονοθέσια έμοιαζαν να πετάνε, όσο περνούσε η ώρα, οι προβολείς φώτιζαν την πίστα και οι θερμοκρασίες έπεφταν. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του αγωνιστικού τριημέρου δείχνει το ποιος έχει το πάνω χέρι σε συνθήκες αγώνα και με το πιο ανθεκτικό ελαστικό, οι κόκκινες Ferrari με τα κόκκινα ελαστικά, εκτός που ταίριαζαν απόλυτα στο μάτι, ταίριαζαν και με την άσφαλτο!

Αντίθετα, οι Mercedes δεν το «πήγαν» το γράμμα. Όχι ότι ήταν αργές, αλλά δεν έμοιαζε να έχουν την απόλυτη ταχύτητα. Θα μου πείτε ότι μπορεί στο Q3 να έρθει ο Hamilton και να κάνει, από το πουθενά, έναν υπερχρόνο.

Μπορεί.

Αλλά και να το καταφέρει, στην καλύτερη θα ξεκινήσει έκτος, γιατί αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο! Ό,τι είχε πάθει και ο Bottas στον προηγούμενο αγώνα, μετά την στενή επαφή τρίτου τύπου που είχε με τον τοίχο.

 

Να σας θυμίσω πως, με βάση τους φετινούς κανονισμούς, τα κιβώτια πρέπει να κρατάνε για 6 αγώνες, και το Μπαχρέιν είναι μόνο ο δεύτερος… Δεν φαίνεται να ξεκινάει καλά η χρονιά για την Mercedes. Όχι ότι με στεναχωρεί ιδιαίτερα βέβαια – και σίγουρα δεν στεναχωρεί την Liberty που θέλει τρία πράγματα από έναν αγώνα.

Αγωνία, αγωνία και αγωνία.

Κατά τα άλλα, μέτρια τα πράγματα στο στρατόπεδο της Renault, και στη δική της ομάδα αλλά και στην Red Bull. Ειδικά για τον Verstappen, όλα πήγαν όπως χτες. Χάλια. Τουλάχιστο, δεν είχε τεχνικά προβλήματα.

Δείτε εκτεταμένα πλάνα από την περίοδο FP2, κάνοντας κλικ στην εικόνα!

Last modified on Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 16:06

Κύλιση στην Αρχή