Tesla Production Hell – η συνέντευξη του Elon Musk στο CBS

Υποθέτω πως ο καθένας μπορεί να «δει» το ρεπορτάζ του CBS από όποια οπτική θέλει, αλλά όπως και να το πεις, το να βλέπεις τον Elon Musk ταλαιπωρημένο να παραδέχεται καθυστερήσεις και προβλήματα απέχει πολύ από την εικόνα του χαρισματικού οραματιστή που έχει καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια.

Εγώ πάλι, που δεν πιστεύω τίποτα από ό,τι λέει, θα ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι τα ακούω όλα αυτά βερεσέ. Θα σταθώ ωστόσο σε μερικά και φυσικά εσείς μπορείτε να διαφωνήσετε άνετα. Δείτε όμως το βίντεο πρώτα.

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά κι αυτό είναι δεδομένο. Οι παραδόσεις του model 3 απέχουν πολύ από τις αρχικές προβλέψεις, η μετοχή της εταιρίας πέφτει και ήρθε και το δυστύχημα πριν λίγες εβδομάδες να τα κάνει όλα χειρότερα.

Μία από τις εξελίξεις των ημερών είναι πως ο NTSB, ο οργανισμός που έχουμε μάθει ότι εξετάζει όλα τα αεροπορικά και σιδηροδρομικά ατυχήματα και δυστυχήματα στις ΗΠΑ, πέταξε έξω από την έρευνα τους παρατηρητές της Tesla γιατί διέρρευσαν ευαίσθητες για την έρευνα πληροφορίες στο κοινό. Γιατί το έκαναν όμως;

 

Ελον τρακαρισμένο resize

Εγώ πιστεύω ότι διακινδύνευσαν με την κίνηση αυτή γιατί ήθελαν να υποδείξουν στην κοινή γνώμη ότι είχε και ο νεκρός οδηγός ευθύνη για το δυστύχημα. Την ίδια στιγμή βλέπουμε τον Elon Musk σε αυτό το βίντεο που ανέβηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου να παραδέχεται πως ίσως έβαλαν πολύ περισσότερη από όσο χρειαζόταν τεχνολογία στο Model 3.

«We put too much technology on the model 3 all at once – this should have been staged»

Σοβαρά τώρα; Πιο manipulation, πεθαίνεις.

Αμέσως μετά ο προφήτης της Νέας Τεχνολογίας κάνει την απίστευτη δήλωση ότι «έχουμε υπερβολικά πολλά ρομπότ στην παραγωγή κι αυτό μας καθυστερεί»! Δήλωση που συμπληρώνει λέγοντας πως σκέφτονται να προσλάβουν περισσότερους εργάτες.

Με άλλα λόγια, ο Elon Musk λέει ότι θα δώσει δουλειά στον μέσο Αμερικανό. Κάτι πρέπει να κάνει και ο image maker…

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Όπως και το ότι βγαίνει στην κάμερα χωρίς τηλεοπτικό μακιγιάζ για να φανεί πως είναι κουρασμένος, περνάει δύσκολα ώστε να τον λυπηθούμε και να συμπάσχουμε μαζί του.

Η έπαρση των παρουσιάσεων, εδώ λείπει εντελώς. Μας αποκαλύπτεται σαν ένας απλός άνθρωπος που έπεσε (λίγο) έξω στις προβλέψεις του και που μαθαίνει από τα λάθη του και που θα δώσει δουλειές διώχνοντας μερικά ρομπότ που τα κάνουν χειρότερα από τα ανθρώπινα χέρια (τς τς τς), περπατώντας στους διαδρόμους του εργοστασίου του με τα χέρια στις τσέπες, τους ώμους σκυφτούς και με ελαφριά αξυρισιά 3-4 ημερών.

Φτάνει στο σημείο να μας δείξει και τον καναπέ όπου κοιμάται τα βράδια που δε φεύγει από το εργοστάσιο!

Elon καναπές resize

Συγκινητικό.

Υποθέτω πως η πίεση είναι μεγάλη και σίγουρα δεν βοηθάει καθόλου το ότι έχει βάλει πολλά αυγά στο ίδιο καλάθι. Δείγμα της πίεσης αυτής είναι και η πλάκα που έκανε ο ίδιος την πρώτη Απριλίου για χρεοκοπία της Tesla. Δεν κάνεις πλάκα με τους μετόχους σου Elon...

Φυσικά το πάνελ του CBS τα αντιμετωπίζει όλα αυτά με μια συγκαταβατική κατανόηση καθώς για τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ η Tesla είναι η Apple των αυτοκινήτων, συνεπώς η Ιερή Αγελάδα που τα κάνει όλα τέλεια - ακόμα κι όταν τα κάνει λάθος πάντα θα έχει χρόνο να τα συμμαζέψει.

Μέχρι τη στιγμή που δε θα έχει, συμπληρώνω εγώ.

Δείτε το βίντεο με κλικ στην εικόνα που ακολουθεί. 

Elon κουρασμένος resize       

Last modified on Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 22:46

Κύλιση στην Αρχή