Στο έλεος του Θεού

Η φωτογραφία είναι αρκετά πρόσφατη - λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Επειδή έχουμε "ρίξει" την ανάλυση για να μη φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού, δεν είναι εύκολο να διακρίνετε πως υπάρχει και ένα παιδί ακόμα.

Ναι, αυτό που βλέπετε στην πλάτη του εμπρός δεξιά καθίσματος, είναι οι πατούσες του άλλου παιδιού που επιβαίνει στο όχημα!

Δηλαδή αυτή η soccer μαμά, που σταμάτησε αμέσως μετά σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου στο φανάρι της λεωφόρου Μαραθώνος που στρίβει για Ανθούσα, έβαλε τα δύο παιδιά της στο πίσω κάθισμα, εντελώς ανεξέλεγκτα. Όχι απλά χωρίς καθισματάκι, αλλά ούτε καν ζώνη. Φυσικά η ζώνη δεν συγκρατεί σωστά ένα παιδί που δεν κάθεται έστω σε ένα μπούστερ (κι αυτό από μια ηλικία και πάνω), αλλά τουλάχιστο είναι κάτι παραπάνω από το… τίποτα.

Είναι συγκινητική η αγάπη του παιδιού προς τη μητέρα, καθώς σηκώθηκε και τη φίλησε στο μάγουλο όσο περίμεναν να ανάψει το φανάρι, αλλά δε θα τους βοηθήσει σε περίπτωση που θα έρθει η «κακιά η ώρα».

 

Και ο Θεός μπορεί να είναι πανταχού παρών, αλλά δεν μπορεί να φροντίζει και για την κάθε βλακεία που κάνει ένας γονιός!

Ευτυχώς, αυτή τη φορά τίποτα δεν πήγε στραβά. Την επόμενη όμως; Και βέβαια, η ανεύθυνη αυτή μαμά, όταν ετοιμάζει τα παιδιά μια κρύα μέρα τα ντύνει καλά για να μην αρρωστήσουν. Μέχρι εκεί φτάνει η φροντίδα προς τα παιδιά της.

Εμ, εκτός από αυτά που έμαθε από τη μαμά και τη γιαγιά της, πρέπει να το βάλει και το μυαλό λιγάκι να δουλέψει. Αλλά, ξεχάσαμε. Πίσω, δε χρειάζεται να βάζεις ζώνες.

Παρεμπιπτώντως, ούτε η μαμά φαίνεται να φοράει ζώνη. Θα την στριμώχνει στο στήθος.

Last modified on Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 10:23

Κύλιση στην Αρχή