Η εμπρός γρίλια – ένα είδος προς εξαφάνιση

Ας σταθούμε λίγο να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε μια προσευχή και ένα τρισάγιο, για ένα είδος που θα εκλείψει στα επόμενα χρόνια, καθώς θα είναι περιττό στα ηλεκτρικά οχήματα.

Την εμπρός γρίλια!

Αυτό το πολύ σημαντικό εξάρτημα που εκτός που εξυπηρετεί έναν σημαντικό σκοπό, την είσοδο του αέρα στο χώρο που βρίσκεται το ψυγείο του αυτοκινήτου μας (τουλάχιστο σε όσους δεν έχουν κεντρομήχανο ή Porsche…) δίνει και μεγάλο μέρος της «έκφρασης» του οχήματός μας.

Της έκφρασης; Μα, ναι!

Κάθε αυτοκίνητο έχει μούρη. Και έκφραση. Και το μεγαλύτερο μέρος της μούρης (ή μουρίτσας ή μουράκλας) είναι η γρίλια, πώς να το κάνουμε; Ακόμα κι όταν κλείνει για καλύτερη αεροδυναμική στις μεγάλες ταχύτητες.

Άλλο όχημα δείχνει χαζοχαρούμενο όπως το Mx-5 πρώτης γενιάς αν δεν το είχες χαμηλώσει - δες την ταινία «Αυτοκίνητα». Άλλο είναι σοβαρό σαν 45άρης οδοντίατρος, ασφαλιστής ή στέλεχος τραπέζης (no offence!), όπως σχεδόν όλα τα Audi, VW και Skoda. Τα Seat μάλλον έχουν γλιτώσει τη γερμανική πειθαρχία προς το παρόν. Άλλο είναι άγριο, σαν ζοχαδιασμένος ρινόκερος, όπως αρκετά Lexus. Άλλο δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αλλά πρέπει να παρκάρει στο Κολωνάκι, όπως τα Mini.

Οι BMW έχουν «νεφρά» και μάλιστα στον σωστό αριθμό (για άνθρωπο…), ενώ οι Mercedes είναι σαν χρηματοκιβώτια σε ταινία του James Bond, με το μεγάλο αστέρι να πιάνει όλο το χώρο, καθώς πρέπει να φαίνονται από μακριά για να κάνουν όλοι στην μπάντα να περάσει ο μάγκα(ς).

Άλλα είναι γιαπωνέζικα και μοιάζουν με παιχνίδι στο Playstation, όπως για παράδειγμα τα περισσότερα Honda.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού βρίσκουμε γρίλιες που τονίζουν την βεβαιότητα ότι το…έχουν πιο μεγάλο. Όποιο φαντάζεστε (κι ανάλογα με τα γούστα του καθενός)! Ας μη φτάσω στην Ασία και πάρουμε άλλο δρόμο.

Από την άλλη, βλέποντας ένα Tesla Model 3 το πρώτο που παρατηρείς είναι ότι … δεν έχει γρίλια. Τι να την κάνει; Ντεν του κρειάζεται καρντιά μου. Ένα πλαστικό με το σήμα είναι αρκετό.

Ναι, κυρίες και κύριοι, η εποχή που αλλάζατε την γρίλια στο αυτοκίνητό σας με aftermarket και αμέσως έμοιαζε με άλλο «ζώο» (δες τις γρίλιες για τα MX-5 για παράδειγμα), έχει περάσει. Απλά δεν το έχετε πάρει ακόμα χαμπάρι.

Η εμπρός γρίλια τελικά θα μπει στην κατηγορία των ειδών υπό εξαφάνιση και, μοιραία, θα περάσει στη λήθη της ιστορίας, ενώ κάποιες κλειστές λέσχες θα την πενθούν μια φορά την εβδομάδα στις συναντήσεις των μελών τους…

Κλαψ!

Για να πούμε την αλήθεια βέβαια, κάποιοι κατασκευαστές τοποθετούν γρίλιες ακόμα κι όταν δε χρειάζεται, όπως για παράδειγμα στο BMW i8 ή στην ηλεκτρική έκδοση του i-Pace του Ιαγουάρου.

Όπως και να το πεις, η συνήθεια δεν είναι εύκολο να εγκαταλειφθεί και για τα επόμενα χρόνια, μέχρι να αλλάξουν τα γούστα και να φύγει η γενιά των σημερινών 40 something από τον μάταιο τούτο κόσμο (ή έστω από τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων λόγω μειωμένης όρασης) θα την συναντάμε ακόμα. Είναι δε αστείο πως για το Model 3 της Tesla όπου έχει αντικατασταθεί από ένα, μάλλον κακόγουστο, πλαστικό, έχουν βγει …αυτοκόλλητες!!!

Ναι, μπορεί οι πελάτες να μπήκαν στην «ηλεκτρική» εποχή, αλλά σε μερικά θέματα είναι παραδοσιακοί. Μπορεί και στην ενδιάμεση εποχή να βλέπουμε πιο πολλές faux-γρίλιες από faux-μπιζού! Κάπως σαν το ηλεκτροκίνητο Hyundai Kona που κλείνει αυτό το άρθρο…

akrales 180329 2351 1027

Last modified on Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 20:27

Κύλιση στην Αρχή