Η πτώση στις πωλήσεις των diesel φέρνει απολύσεις στη Nissan

AAw6Qv5.img

Εκατοντάδες Βρετανοί θα χάσουν τη δουλειά τους στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Μ. Βρετανίας, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των πωλήσεων των diesel αυτοκινήτων, όπως αναφέρει το Reuters.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο στη Μ. Βρετανία και εκεί κατασκευάζονται τα Qashqai και Juke που πωλούνται, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στο «νησί». Οι πωλήσεις της Nissan έχουν πέσει κατά 35% για το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ η πτώση για όλους τους κατασκευαστές φτάνει το 12%. Παράλληλα, η Jaguar Land Rover θα προβεί στις απολύσεις 1000 εργαζομένων και θα κλείσει δύο από τα εργοστάσιά της.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατηγορούν τη βρετανική κυβέρνηση πως είναι υπεύθυνη για την πτώση στις πωλήσεις λόγω της πολιτικής που ακολουθείται στη φορολόγηση των diesel οχημάτων, καθώς και στους περιορισμούς στην κυκλοφορία τους στις μεγάλες πόλεις που έχει ανακοινωθεί ότι θα ισχύσουν.

Παρότι πολλοί συνδέουν την απόφαση της Nissan με το Brexit, η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στα δύο. Την ίδια στιγμή η Nissan δηλώνει ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους για να βρεθεί μία προσωρινή λύση ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες απολύσεις ενώ εκφράζει την αισιοδοξία της ότι με την παρουσίαση των νέων Juke, Qashqai και X-Trail θα ανεβεί η παραγωγή και θα υπάρξουν νέες προσλήψεις.

Last modified on Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 10:55

Κύλιση στην Αρχή