Πόσο μήκος έχει μια Μερσεντέ;

mercedes 564949 1280

«Μπορείς σε παρακαλώ να παρκάρεις λίγο πιο μπροστά;»

Τα λόγια τα άκουσα με το που βγήκα από το αυτοκίνητο. Ενστικτωδώς κι επειδή είμαι κατά βάθος καλός άνθρωπος, απάντησα «φυσικά», την ώρα όμως που το έλεγα κοίταξα τι όχληση μπορεί να δημιουργούσα και δεν το είχα καταλάβει.

Στη μεριά του δρόμου που είχα σταθμεύσει δεν υπήρχε απαγορευτικό, το όχημα ήταν μπροστά από ένα χωράφι και δεν υπήρχε καν άνοιγμα στην περίφραξη. Ο δρόμος ήταν φαρδύς και το αυτοκίνητο το είχα παρκάρει παράλληλα στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση περίπου 5 πόντους από το κράσπεδο. Άρα δεν εμπόδιζα σε τίποτα, από όσο μπορούσα να δω.

«Συγγνώμη, βοηθήστε με να καταλάβω που εμποδίζω;», ρώτησα τον ασπρομάλλη 60χρονο που μου είχε μιλήσει στον ενικό.

«Δεν μπορώ να μπω στο πάρκινγκ όπως το έχεις βάλει» μου απαντά.

Όπου όταν λέμε πάρκινγκ, εννοούμε την ελαφρά κατηφορική είσοδο στο γκαράζ της μονοκατοικίας του, πλάτους 2,5 και πλέον μέτρων, εμπρός από το αρκετά φαρδύ για να περπατούν δίπλα δίπλα τρία με τέσσερα άτομα, πεζοδρόμιο.

Και να πεις πως ο δρόμος ήταν στενός; Όμως είχε αρκετό πλάτος για να περάσουν δύο τριαξονικά!

Με απορία τον ρώτησα, τι αυτοκίνητο περίμενε, αναμένοντας να ακούσω ότι θα ερχόταν ένα φορτηγό για να κάνει μετακόμιση και θα το δυσκόλευα στη μανούβρα.

«Όχι, απλά δυσκολεύομαι να το βάλω μέσα όταν είναι άλλος απέναντι» μου είπε.

«Μα, τι έχετε;» ρώτησα αθώα.

«Μερσεντές» μου είπε με έναν πρόχειρα κρυμμένο στόμφο και μια σχετική υπερηφάνεια.

«Είναι από εκείνες τις λιμουζίνες που έχουν μήκος αεροπλανοφόρου;» τον ρώτησα, μην μπορώντας πλέον να κρύψω τη διάθεσή μου για πλάκα.

Δεν έμεινα για τη συνέχεια. Μπήκα στο αυτοκίνητο και το πάρκαρα 20 μέτρα παρακάτω, ώστε να μην τον ενοχλώ. Περίμενα να τον δω να βγάζει το c-class «μερσεντέ» από το γκαράζ της μεσοαστικής μεζονέτας, ξέρετε, από αυτές που έχουν παράνομο υπόγειο και παράνομο πρώτο όροφο.

Τι κάνει αυτό το αστέρι, αναρωτήθηκα καθώς περνούσα με τα πόδια λίγο αργότερα έξω από το πάρκινγκ. Πόσα κόμπλεξ σκεπάζει με τη γερμανική του θαλπωρή! Αλήθεια, τι θα έλεγε αυτός ο τύπος αν όντως είχε λεφτά, πραγματική βίλα και μια και S-class;

Τρομάζω στην ιδέα…

Last modified on Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 14:57

Κύλιση στην Αρχή