Όλες οι κακές συνήθειες των δύο φύλων, μαζεμένες σε ένα

city road wallpapers high quality resolution For Widescreen Wallpaper

Αν υπάρχει ένας τομέας όπου τα δύο φύλα είναι πλέον ίσα, αυτός είναι της οδήγησης στους δημόσιους δρόμους. Πολύ σπάνια θα ακούσεις την παραδοσιακή προτροπή του μελαχρινού 50άρη προς την ξανθιά 30χρονη να πάει στα πιάτα της. Κι αν την ακούσεις, θα έρθει αμέσως μια απάντηση σε επίπεδο λιμανιού, ακόμα κι αν αντί για ξανθιά είναι μαυρομάτα νεαρή φοιτήτρια.

 

Τις ώρες που δεν κυκλοφορεί η τρίτη ηλικία στα τιμόνια, οι δρόμοι γυναικοκρατούνται. Αυτό περιλαμβάνει σίγουρα τα απογεύματα, όπου μου έχει τύχει να έχω στο φανάρι γύρω μου περισσότερες γυναίκες οδηγούς, παρά ταξί – κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς, όπως ξέρουμε, έχουμε τα 4πλάσια ταξί από όσα χρειαζόμαστε.

Το γιατί έχει τόσο πολύ αυτοκινητική παρουσία το αδύναμο φύλλο, είναι απλό να το καταλάβουμε. Πρώτα πρώτα, έχουν χτυπηθεί λιγότερο από την κρίση και εργάζονται, ειδικά οι νεότερες ηλικίες μέχρι τα 30. Έπειτα, οι γυναίκες το χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο περισσότερο από τους άντρες. Πηγαίνουν πιο πολλές βόλτες, ψωνίζουν πιο συχνά και δεν κάθονται με τις ώρες σε ένα μέρος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Hondos. Έχουν να πάνε και στο Mall, και στο Golden Hall, εδώ στην Αθήνα για παράδειγμα.

Και φυσικά, θα πρέπει να προσθέσουμε την ελληνική παραλλαγή των soccer moms, των μαμάδων που πηγαινοφέρνουν τα παιδιά σε ποδόσφαιρο, κολυμβητήριο, μπαλέτο, μπάσκετ, τζούντο, καράτε και τις λοιπές δραστηριότητες που κάποτε δεν έκανε κανείς μικροαστός στα παιδιά του και τώρα θεωρούνται απολύτου προτεραιότητας.

Οι δρόμοι λοιπόν γυναικοκρατούνται από την Ελληνίδα φοιτήτρια, την Ελληνίδα ιδιωτική υπάλληλο, την Ελληνίδα μάνα και την Ελληνίδα γκόμενα. Η τελευταία, μπορεί να συνδυάζεται κατά περίπτωση με κάποια από τις προηγούμενες τρεις.

Καλά αυτά, θα μου πείτε (αν είστε άντρες εννοείται…), αλλά τι σχέση έχουν με τον τίτλο;

Το πρόβλημα είναι ότι η Ελληνίδα οδηγός που πρωτοέπιασε τιμόνι στα 18 από κοινωνική σύμβαση και όχι στα 30 από οικογενειακή ανάγκη, δε μοιάζει με την κλασική που προανέφερα. Αυτή της κουζίνας.

Η Ελληνίδα οδηγός που πήρε δίπλωμα στα 18 και που οι γονείς της αγόρασαν ένα Suzuki Alto, ένα VW Polo, ένα VW Golf, ένα Toyota (οποιοδήποτε, όλα είναι «καλά») ή ένα Fiat Panda στα 18 που πέρασε ΑΕΙ, ΤΕΙ ή πήγε στην ΑΚΤΟ για σχέδιο ή σε ιδιωτικό σπουδαστήριο για να γίνει από νυχού έως δημοσιογράφος και έπρεπε να έχει ένα αμάξι για να «κάνει τη δουλειά της», έχει κολλήσει όλες τις κακές συνήθειες.

Ποιες κακές συνήθειες;

Όλες όσες κουβαλάμε οι άντρες. Τον τσαμπουκά, το ωχ-μωρ-αδερφάκι-μου, το ξέρεις-ποια-είμαι-εγώ, το αχ-αφήστε-με-λίγο-να-περάσω και φυσικά το γιατί-τι-πειράζει-που-πάρκαρα-εδώ-για-λίγο.

Βάλτε σε αυτά και τη συνήθεια της αναστροφής όπου γουστάρω, άσχετα αν ξέρει να κάνει αναστροφή, αν μπορεί να βάλει όπισθεν γρήγορα κι αν επιτρέπεται εκεί που το κάνει.

Κλασικά, αντρικά εικονογραφημένα.

Αλλά, ο συνδυασμός των χειρότερων αντρικών συνηθειών με ένα γυναικείο χέρι, το απογειώνει το πράγμα σε νέα ύψη! Γιατί, κάνουν τη μαλακία και, είτε τη γλιτώνουν με ένα χαμογελάκι, σε συνδυασμό με το τιραντάκι που με το ζόρι συγκρατεί το μπούστο (για τους θερινούς μήνες είναι ακαταμάχητος συνδυασμός), είτε σου κάνουν μια επίθεση με τσαμπουκά οξυζεναρισμένης ξανθιάς που τσακώνεται με κοκκινομάλλα για το ποια θα κρατήσει το τεκνό.

Ο αρσενικός είναι πάντα χαμένος. Πώς να αντιδράσεις; Τι να πεις; Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε πάντα κυνηγοί και θέλουμε να κρατάμε και τις πόρτες ανοιχτές.

Γι΄ αυτό και οι ωραίοι τσαμπουκάδες στους δρόμους δε γίνονται πλέον ανάμεσα σε άντρες αλλά ανάμεσα σε γυναίκες – ειδικά αν είναι και οι δύο γύρω στα 35 και ελεύθερες, στην ηλικία της απόλυτης επίγνωσης του πόσο γκόμενες είναι και του τι ικανότητες έχουν, μαζί με την άψογη φυσική κατάσταση από τα διάφορα pilates.

Το κακό είναι ότι έρχεται η στιγμή που αυτές οι γυναίκες κουβαλούν και τα παιδιά στο αυτοκίνητο.  Μόλις είδα μια 35χρονη μαμά να μπαίνει από το πλάι σε φανάρι, με το ένα χέρι να κρατάει το κινητό και το άλλο να αλλάζει ταχύτητες. Πρόλαβε να αγριοκοιτάξει τον νεαρό που έκλεισε στο φανάρι και τόλμησε να της κορνάρει, αλλά δεν πρόλαβε να περάσει απέναντι, καθώς είχε ανάψει κόκκινο και ερχόταν λεωφορείο.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα παραβίασε το φανάρι (αφού δεν πειράζει μωρέ). Στο πίσω κάθισμα είχε δύο παιδιά. Χωρίς ζώνες.

Last modified on Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 22:10

Related items

Κύλιση στην Αρχή