Mission Control: Houston, we have a problem

1200

Είναι κοινό μυστικό πως στην F1, όσα περισσότερα δίνεις, τόσο πιο πιθανό είναι να φέρεις καλά αποτελέσματα. Νομίζω πως η τελευταία φορά που αυτό διαψεύστηκε ήταν όταν η Brawn GP το 2009 έπιασε αδιάβαστες όλες τις άλλες ομάδες και με τον διπλό διαχύτη ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό και πήρε και τα δύο πρωταθλήματα με ελάχιστο προϋπολογισμό σε σχέση με τους άλλους.

Και πάλι, μετά το μέσο της χρονιάς οι άλλες ομάδες την είχαν φτάσει σε απόδοση, απόρροια του πακτωλού των χρημάτων που έριχναν.

Βέβαια, η καθαρή μηχανολογική έρευνα δεν είναι το μόνο παράρτημα που τρώει τα εκατομμύρια σαν τα στραγάλια! Υπάρχουν και τα Mission Control Virtual Garages…

Αν δεν τα έχετε ακούσει άλλη φορά είναι γιατί δεν πολυδιαφημίζονται! Πρόκειται για ειδικά τμήματα στα εργοστάσια των ομάδων που (υπερ)αναλύουν σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδεομένα και τα πιθανά σενάρια και προτείνουν στρατηγικές. Για να το πω αλλιώς, ας μην τα χώνουμε κάθε φορά στον Maurizio Arrivabene που η Ferrari ακολουθεί στρατηγική που αποδεικνύεται λάθος. Κάποιος του το έχει προτείνει, άλλο αν την τελική απόφαση την έχει ο ίδιος.

Πριν δύο χρόνια διαβάσαμε σε ρεπορτάζ ότι το Mission Control της McLaren ήταν σε θέση να «τρέχει» στους υπολογιστές του 300.000 πιθανά αγωνιστικά σενάρια το δευτερόλεπτο. Με την αύξηση της ισχύος των επεξεργαστών, σήμερα θα πρέπει να μπορούν να τρέχουν τον διπλάσιο αριθμό σεναρίων – και δεν ξέρουμε σίγουρα αν οι άλλες ομάδες έχουν ακόμα πιο ισχυρά συστήματα!

Το ένα πλεονέκτημα αυτών των τμημάτων είναι πως, αφού βρίσκονται στα εργοστάσια, το προσωπικό τους δεν έχει το πρόβλημα της μεταφοράς από χώρα σε χώρα και το μόνο που χρειάζεται είναι η προσαρμογή στο ωράριο του εκάστοτε αγώνα.

Το άλλο πλεονέκτημα είναι πως δεν υφίσταται για αυτά ο περιορισμός που έχει επιβάλει η Liberty Media στις ομάδες για τον αριθμό των ατόμων κάθε ομάδας που βρίσκεται στις πίστες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Για την ακρίβεια, αυτή η απόφαση που είχε ως στόχο τον περιορισμό του κόστους, πρακτικά δεν έχει νόημα όταν σε ένα mission control ομάδας απασχολούνται πολλαπλάσια άτομα!

mclaren mission control resize

Έτσι ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η απαγόρευσή τους μετά το 2021, χρονιά στην οποία αναμένεται να δούμε πολύ μεγάλες αλλαγές και στο τεχνικό κομμάτι και σε αυτό της διαχείρισης των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε σχέση με τη διανομή τους στις ομάδες.

Η Mercedes δια στόματος Totto Wolf έχει ήδη διαφωνήσει κάθετα με την κατάργηση των Mission Control.  Ο λόγος είναι ότι έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και πως στο εγχείρημα έχουν εμπλακεί εξωτερικοί σπόνσορες και ειδικευμένες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας εταιρίες.

Η δική μου άποψη είναι πως όλα αυτά είναι ένας εύσχημος τρόπος να κλέψεις. Η ιδέα της F1 είναι να βρίσκεται μεν στην πρωτοπορία της τεχνολογίας, αλλά και να αναδεικνύει τις ικανότητες του οδηγού.

Όλα αυτά τα κόλπα αναδεικνύουν την ικανότητα των ομάδων, των μηχανικών και του λογισμικού. Άρα, αυτό που βλέπουμε εδώ και χρόνια, είναι το 50% της F1.

n33thxzekut01 resize

Το πόσο ανούσια είναι όλα αυτά φάνηκε όταν πριν 2 αγώνες το ακριβοπληρωμένο Mission Control της Mercedes δεν κατάφερε να υπολογίσει σωστά το πόσο χρόνο θα κέρδιζε ο Vettel αν έμπαινε για λάστιχα υπό καθεστώς Virtual Safety Car. Και να πεις πως ήταν κάτι νέο;

Σκέφτομαι πως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Ayrton Senna ήταν πως μπορούσε να περιγράψει στους μηχανικούς του οτιδήποτε έκανε το μονοθέσιό του με ένα συνδυασμό ήχων και κινήσεων του σώματός του, καθώς τότε τα μονοθέσια δεν είχαν γύρω στους 300 αισθητήρες να μαζεύουν πάνω από 100 gb δεδομένων σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Δεδομένα έτσι, όχι βίντεο…

Αυτό το πλεονέκτημα δε θα το είχε σήμερα.

Αυτό δεν είναι πισωγύρισμα;

Για να πάρετε μια ιδέα του πώς είναι οργανωμένο ένα Mission Control Virtual Garage, δείτε το βίντεο αυτό από το 2010, όταν ο David Coulthard πήρε την άδεια να το δείξει στο κοινό του BBC και σκεφτείτε οκτώ χρόνια είναι μια αιωνιότητα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη στην F1.

Με άλλα λόγια, τόσο απλό δε θα είναι σήμερα…

Mission control McLaren resize

Last modified on Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 23:02

Κύλιση στην Αρχή