Η Ford «τσεκουρώνει» τα μοντέλα της στις ΗΠΑ

tea 2961219 1280

Πριν λίγες ημέρες η Ford ανακοίνωσε ότι θα συμμαζέψει σε βαθμό…τσεκουρώματος όλη τη σειρά των επιβατικών της οχημάτων που θα πωλούνται στις ΗΠΑ στον απίστευτο αριθμό των μόλις δύο μοντέλων, μέχρι το τέλος του 2019!

Ο λόγος;

Θέλει να ρίξει όλο το βάρος της στα διαφόρων μεγεθών SUV καθώς και στα «φορτηγάκια», μια κατηγορία που διαχρονικά έχει δεδομένο τον έρωτα των Αμερικανών.

 

Η Ford λοιπόν θα θυσιάσει στις ΗΠΑ τα Fiesta, Focus (το νέο δεν πρόκειται καν να πατήσει στις εκθέσεις), Fusion, Taurus, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για το C-Max. Τι θα επιβιώσει; Το Mustang και το Active, μια παραλλαγή του Focus. Το δεύτερο ίσως γιατί ανήκει στην κατηγορία των crossover, των οχημάτων δηλαδή που δεν κάνουν τίποτε καλά.

Η κίνηση αυτή δικαιολογήθηκε από την πτώση στα κέρδη από τα υπό κατάργηση οχήματα, καθώς το κοινό πάει όλο και περισσότερο προς τα SUV, τα οποία έχουν και πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Παράλληλα οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στα SUV να έχουν παρόμοια κατανάλωση με πολύ μικρότερα οχήματα της προηγούμενης δεκαετίας. Θα μου πείτε, μα αν αυτές οι τεχνολογίες μπουν στα μικρότερα, δε θα είναι ακόμα πιο οικονομικά;

Δίκιο έχετε, αλλά πού να πείσεις τώρα το κοινό στην άλλη όχθη του Ατλαντικού; Το οποίο έχει και μια φυσιολογική ροπή προς το μεγάλο, μεγαλύτερο, μέγιστο. Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσο αυτό θα επεκταθεί και στους άλλους κατασκευαστές με παρουσία στις ΗΠΑ, αλλά και το αν θα παιχτεί το ίδιο έργο και αλλού.

Θυμίζω απλά ότι το Citroen C4 πέθανε και το αντικατέστησε ένας κάκτος. Με λιγότερα air bumps.

Last modified on Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 01:22

Κύλιση στην Αρχή