Είμαι θυμωμένος

Είμαι θυμωμένος

Όχι γιατί αυτοί οι άτυχοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όχι γιατί ο οδηγός της νταλίκας ήταν μεθυσμένος.

Όχι γιατί η νταλίκα είχε, από ότι έχει γραφτεί, παραποιημένες πινακίδες.

Ο έλεγχος της νταλίκας θα μπορούσε να χαθεί και σε άλλες συνθήκες. Θα μπορούσε να βρέχει, να έχει πέσει κάτι στο οδόστρωμα, να σκάσει ένα λάστιχο, να αναγκαστεί να φρενάρει για να αποφύγει άλλο όχημα.

Ο οδηγός θα μπορούσε να είναι κουρασμένος, να στρέψει για λίγο αλλού το βλέμμα του, να κάνει μια λάθος εκτίμηση.

Αυτά γίνονται, είναι στο παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας που παίζουμε κάθε μέρα στους δρόμους, σε κάθε χώρα του πλανήτη! Γι’ αυτόν τον λόγο είναι εκεί η μπαριέρα. Για να προφυλάξει, έστω τον απέναντι, από το μοιραίο.

Είμαι θυμωμένος γιατί όταν ήρθε η ώρα της πρόσκρουσης στην μπαριέρα, αυτή αποδείχθηκε τόσο ανεπαρκής όσο μου φαινόταν κι εμένα, κάθε φορά που περνούσα από εκείνο το σημείο!

Είμαι θυμωμένος που κανένα υπουργείο Μεταφορών δεν είχε φροντίσει να την αλλάξει με μια που να έχει το σωστό iso για δρόμο αυξημένου φόρτου και επιπέδου Εθνικής Οδού!

Είμαι θυμωμένος που η Τροχαία δεν έχει στείλει ποτέ υπόμνημα!

Είμαι θυμωμένος που καμία από τις Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων δεν έχει κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους!

Είμαι θυμωμένος που κανένα κανάλι και κανένας δημοσιογράφος της ερευνητικής δημοσιογραφίας δεν έχει αναδείξει το πρόβλημα με τις μπαριέρες σε όλους του παλιούς δρόμους της χώρας!

Είμαι θυμωμένος γιατί μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, όλοι μιλούν για τον φταίχτη, αλλά όχι για την αβλεψία που επέτρεψε να συμβεί το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Είμαι θυμωμένος γιατί ξέρω πως θα ξανασυμβεί.

Last modified on Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 20:36

Κύλιση στην Αρχή