Όταν ο φορτηγατζής δε φοράει τη ζώνη του ούτε την ώρα του ρεπορτάζ

194822211

Ξαφνικά ανακαλύψαμε την πραγματικότητα στη χώρα αυτή. Ξέρετε, ότι οι επαγγελματίες δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τους συμπολίτες, ούτε καν τους συναδέλφους τους.

Το κακό είναι ότι η δημοσιογραφική «ανακάλυψη», και μάλιστα στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου μεγάλου καναλιού που πήρε πρόσφατα και πανελλαδική άδεια, αποκαλύπτει πως οι οδικές μας ασθένειες δεν κρύβονται, ακόμα και για τα 15-20 λεπτά που χρειάστηκαν για να γυριστεί το βίντεο ενός ρεπορτάζ.

 

Παρακολουθήστε στο απόσπασμα που ανέβασε ο ΑΝΤ1 στο webv tv του τον επαγγελματία οδηγό να μη φοράει ζώνη, την δημοσιογράφο να μη φοράει ζώνη και να του παίρνει συνέντευξη την ώρα που οδηγεί το φορτηγό. Από τη γωνία της κάμερας, υποθέτω πως ο χειριστής της κάθεται πάνω στο ταμπλό του φορτηγού. Να λέμε δηλαδή ευτυχώς που δε χρειάστηκε να φρενάρει απότομα ο οδηγός.

Κατά τα άλλα μάθαμε ότι ο οδηγός είναι ο πιο αδύνατος κρίκος, δε θέλει να παρανομήσει δηλαδή αλλά τον αναγκάζει η κακή εργοδοσία, την οποία όμως ποτέ δεν καταγγέλλει. Η οποία εργοδοσία είναι υπεύθυνη για την κακή κατάσταση των οχημάτων και τα απαράδεκτα ωράρια των οδηγών. Δε διαφωνώ ότι αυτό συμβαίνει, απλά τυχαίνει να ξέρω 1-2 παλιούς οδηγούς που επιμένουν ότι τις παλιές καλές εποχές πήγαιναν Θεσσαλονίκη και ξαναγύριζαν Τρίπολη, μέσα στην ίδια μέρα.

Και δεν το έλεγαν ως κάτι παράνομο, αλλά ως κάτι που αποδείκνυε πόσο καλοί οδηγοί είναι!

Επίσης μάθαμε ότι η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της. Προφανώς δεν την κάνει, δε διαφωνεί κανείς σε αυτά, αλλά θα πρέπε να προσθέσω πως δεν την κάνουν ούτε οι εισαγγελείς, γιατί όποιος είδε το βίντεο του ΑΝΤ1 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει, όπως μπορεί αλλά και έχει υποχρέωση, τη διαδικασία για την τιμωρία του οδηγού, ίσως και του δημοσιογράφου.

Το άλλο που γνωρίζαμε αλλά με την «ευκαιρία» ξαναμάθαμε είναι ότι τα φορτηγά έχουν φθαρμένα λάστιχα, πειραγμένους ταχογράφους, υπερβολικό φορτίο και κακή συντήρηση. Γιατί;

Γιατί αυτά κοστίζουν.

Όλα αυτά θυμάμαι να τα γράφουν οι εφημερίδες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλλον δεν άλλαξε τίποτα από τότε…

Το νέο που έμαθα είναι ότι οι οδηγοί δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να οδηγούν τόσο μεγάλα οχήματα. Δεν υπάρχει σχολή. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο αυτό ισχύει, αλλά υποθέτω πως όσο καλά μαθαίνεις να οδηγείς ΙΧ (με 30 χλμ την ώρα και παρκάρισμα εκεί που δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα δηλαδή), τόσο καλά μαθαίνεις να οδηγείς και νταλίκα.

Σκέφτομαι βέβαια ότι αν άλλαζε η διαδικασία και όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί βαρέων οχημάτων έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να περάσουν δοκιμασίες σε πιο πραγματικές συνθήκες, θα γινόταν χαμός, απεργίες, πορείες και η εκάστοτε αντιπολίτευση θα έβγαζε πύρινους λόγους.

Α, θα ζητούσε και εκλογές.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί

Αντ1 φορτηγό

Last modified on Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 22:21

Κύλιση στην Αρχή