Ανάμεσα σε είκοσι αστυνομικούς...

Πώς θα αισθανόσαστε ανάμεσα σε είκοσι (για την ακρίβεια δεκαεννιά) αστυνομικούς, οδηγώντας αυτοκίνητο; Κάποιοι από εσάς θα αισθάνονταν ασφάλεια. Κάποιοι άλλοι ανασφάλεια. Κάποιοι πάλι άβολα και ίσως κάποιοι αδιάφορα. Εγώ πάντως αισθάνθηκα άνετα, οικεία και πέρασα όμορφα. Πού έγιναν όλα αυτά; Μα στο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης που οργάνωσε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος (Α.Ε.Α.Ε.), σε συνεργασία με την Driving Academy. Και πού κολλάει το YourGear; Μα το YourGear ήταν χορηγός επικοινωνίας της όλης προσπάθειας, για να διαβάζετε εσείς αυτές τις γραμμές.

Είπα γραμμές; Τι να σημαίνουν άραγε και πόσο μας αφορούν στην καθημερινότητά μας πίσω από το τιμόνι; Ίσως και καθόλου θα πουν κάποιοι. Ας είσαι όμως αστυνομικός και περνάς το μεγαλύτερο μέρος της βάρδιας στο περιπολικό, κάνοντας περιπολίες και εννίοτε καταδιώξεις; Τότε μάλλον σε αφορούν πολύ! Και οι σωστές (γραμμές) μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας του οχήματος αλλά και των επιβαινόντων. Αυτό είναι κάτι που δεν το μαθαίνεις -και δεν πρέπει να το μαθαίνεις- στο δρόμο, παρά μόνο σε ένα ελεγχόμενο περιβάλον, με συντηρημένα οχήματα και υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών.

Η τελευταία πρόταση συνοψίζει τη φιλοσοφία της Driving Academy, μιας προσπάθειας που κλείνει φέτος δέκα χρόνια και έχει εκπαιδεύσει ήδη κάποιες χιλιάδες συνανθρώπων μας. Αλλά σε αυτή την προσπάθεια θα αναφερθούμε διεξοδικά μια άλλη φορά. Σήμερα θα μείνουμε στην πρωτοβουλία της Α.Ε.Α.Ε. και ιδαίτερα του αγαπητού φίλου Νίκου Αμολοχίτη, να οργανώσει ένα ολοληρωμένο ημερήσιο σεμινάριο οδήγησης, που περιελάμβανε απ' όλα. Και θεωρία, που αποτέλεσε το γνωστικό υπόβαθρο για τη συνέχεια,  και πρακτικές δοκιμασίες για ασφαλή οδήγηση αλλά και ασκήσεις προχωρημένης οδήγησης επιδόσεων.

Στο τέλος της ημέρας υπήρχαν χαμόγελα για την πετυχημένη οργάνωση αλλά και προβληματισμός για όσα σημαντικά ακούσαμε αλλά κυρίως για το πώς θα τα εντάξουμε στη ζωή μας, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο που οδηγούμε οι περισσότεροι. Άλλωστε αν τα ξέρεις όλα δεν υπάρχει και λόγος να παρακολουθήσεις ένα τέτοιο σεμινάριο. Εκτός κι αν νομίζεις ότι τα ξέρεις...

 

ΥΓ. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Α.Ε.Α.Ε. που μου έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχω στο σεμινάριο και την Driving Academy για την άρτια οργάνωσή του. Θα υπάρχει και συνέχεια!

Last modified on Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 15:23

Κύλιση στην Αρχή