Ο Ecclestone αγόρασε την McLaren του Senna

f1 monaco gp 1993 ayrton senna mclaren mp4 8 8328284

Και όχι μια οποιαδήποτε McLaren που οδήγησε ο μεγάλος Βραζιλιάνος αλλά μια πολύ συγκεκριμένη. Αυτή με την οποία κέρδισε το 1993 για έκτη και τελευταία φορά το Monaco.

Πόσα έδωσε ο προηγούμενος ισχυρός άνδρας της F1; Τέσσερα εκατομμύρια, 197 χιλιάδες, 500 δολάρια.

Κάντε το σε ευρώπουλα αν θέλετε…

 

Η MP4/8-6 έχει μάλιστα τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με τον οποίο κέρδισε ο Senna τον αγώνα που σημαδεύτηκε από αρκετές εγκαταλείψεις και συγκρούσεις αλλά και από την άκυρη εκκίνηση του Prost, γεγονότα που βοήθησαν τον Βραζιλιάνο να κερδίσει παρότι το μονοθέσιό του ήταν πολύ μακριά από τις Williams και Benetton. Με το μονοθέσιο αυτό ο Senna έτρεξε, εκτός από το Monaco, στα Magny-Cours (το τότε γαλλικό), Hockenheim, Spa, Montreal, Monza και Silverstone, ενώ ήταν το εφεδρικό του στην Suzuka και την Αδελαϊδα.

Τα χρήματα που έδωσε ο 87χρονος Ecclestone δεν είναι και τόσο πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2001 μια Ferrari που είχε οδηγήσει ο Schumacher πουλήθηκε από τον Sotheby’s για 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Ειδικά αν κάνετε την ισοτιμία σε σημερινά χρήματα!

Το λες λοιπόν και…ευκαιρία.

Ο Ecclestone θα προσθέσει το μονοθέσιο του Senna στην προσωπική του συλλογή από ιστορικά μονοθέσια της F1, καθώς έχει κρατήσει (είτε επαναγοράσει) τις περισσότερες Brabam του ενώ έχει κατά καιρούς αγοράσει κι άλλα, κυρίως από τις δεκαετίες ’60 και ‘70.

Ένα ακόμα μονοθέσιο πουλήθηκε στην ίδια δημοπρασία, αυτό με το οποίο ο Senna πήρε την δεύτερη θέση στο Monaco του 1984, τον αγώνα που έδειξε σε όλους τις δυνατότητές του, την Toleman-Hart TG184.

Αυτό ήταν πιο φτηνό.

Μόλις 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Κρίμα που δεν το πήρα χαμπάρι, γιατί τα είχα τα λεφτά σε προθεσμιακή...

Κύλιση στην Αρχή