Ο Adrian Newey οδηγεί τα μονοθέσια που σχεδίασε!

Red Bull Newey resize

Το YourGear κάνει βουτιά στο αρχείο του και βγάζει ένα βίντεο της Red Bull από το 2012.

Όχι ένα οποιοδήποτε βίντεο όμως γιατί πρωταγωνιστής είναι ο σχεδιαστής των μονοθεσίων της Adrian Newey, ο οποίος όχι απλά μας μιλάει για αυτά, αλλά κάνει και μια βόλτα στην πίστα, παρέα με τον David Culthard.

Για την ακρίβεια ο Adrian Newey οδηγεί για πρώτη φορά στη ζωή του μονοθέσιο… Φανταστείτε ότι ο ίδιος ο Horner πηγαίνει να δει από κοντά! Τόσο σπάνιο.

 

Red Bull Newey 1 resize

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πόσο απλός και χαμογελαστός είναι αυτός ο τεράστιος σχεδιαστής μερικών από τα μονοθέσια που άφησαν εποχή στην F1. Ίσως ακριβώς γιατί είναι σε…game mode καθώς θα οδηγήσει όπως θέλει τα «παιδιά» του σε μια πίστα.

Ο Horner βέβαια δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό καθώς ξέρει ότι ο Newey δεν φοβάται τίποτα, κι αυτό δεν είναι και η καλύτερη συνταγή όταν μπαίνεις σε ένα μονοθέσιο F1!

Φυσικά και είναι λογικό ένας σχεδιαστής μονοθεσίων να μην έχει οδηγήσει ποτέ το μονοθέσιο που σχεδίασε, όχι μόνο γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να έχει τις δυνατότητες ενός επαγγελματία οδηγού, αλλά και γιατί δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτό ώστε να σχεδιάσει κάποιο εξάρτημα καλύτερα.

Στο χώρο των σχεδιαστών μονοθεσίων F1, τα δεδομένα σου λένε ό,τι θέλεις…

Αλλά να έχεις μέσα στα πόδια σου τη ζάχαρη και να μη θες να γλύψεις;

Δείτε στην φωτογραφία πώς η διαφορά των δύο μονοθεσίων απεικονίζεται στα τιμόνια τους. Το παλιό έχει μόνο δύο κουμπιά: της ενδοεπικοινωνίας και του σβησίματος της μηχανής. Αυτό του 2010 έχει τα...πάντα!

Red Bull Newey 4 resize

Για την ιστορία, ο μεγάλος Adrian Newey οδηγεί την Leyton House-Judd CG901B από το 1990 και την Red Bull-Renault RB5 από το 2010. Και το κατευχαριστιέται!

Spoiler alert. Ο Newey λέει ότι το μονοθέσιο του 1990 έχει …πολύ χώρο ενώ του 2010 είναι… συγκριτικά εξωγήινο.

Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί.

Red Bull Newey 2 resize

Last modified on Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 21:25

Κύλιση στην Αρχή