Βγαλμένο από τα πιο υγρά όνειρα των σπορ αγροτών!

honda civic type r pickup truck concept 11

Τι κάνεις όταν έχεις ελεύθερο χρόνο και βρίσκεις σε μια γωνιά ένα Civic Type-R προπαραγωγής;

Τι άλλο;

Το μαϊμουδίζεις!

 

honda civic type r pickup truck concept 10

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι μηχανικοί της Honda στο εργοστάσιό της στο Swindon όταν το βρήκαν και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε pick-up truck! Να σας προλάβουμε πριν αρχίσετε να φωνάζετε ότι είναι ιεροσυλία. Το αυτοκίνητο αυτό κανονικά θα πήγαινε στην ανακύκλωση.

Άρα, γιατί όχι;

Οι μηχανικοί ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μετά τον b-pilar και έφτιαξαν μια ωραιότατη καρότσα. Κατάφεραν να κρατήσουν την αεροτομή αλλά το πόσο καλά θα δουλεύει βέβαια, είναι άλλη ιστορία.

Όσον αφορά τον κινητήρα, εκεί δεν έχουμε εκπλήξεις. Είναι ο γνωστός δίλιτρος τουρμπιστός VTEC που καταφέρνει, σύμφωνα με την Honda να τελικιάζει το αυτοσχέδιο pick-up στα 265 χλμ/ώρα, μόλις 10 λιγότερα από το κανονικό…

honda civic type r pickup truck concept 12

Η ομάδα που έκανε την μετατροπή υπόσχεται να το…ξανακάνει ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της, λέει να το πάρει για μια βόλτα στο Nurburgring ώστε να πάρει και τον άτυπο τίτλο του πιο γρήγορου pick-up truck!

Το μόνο βέβαιο είναι πως έχουν χιούμορ γιατί μία από τις φωτογραφίες εμφανίζει το ιδιαίτερο αυτό Type-R να κουβαλάει στην καρότσα του μηχανές του γκαζόν…

honda civic type r pickup truck concept 14

Κύλιση στην Αρχή