Έτος 2004. Button vs Alonso στο Hockenheim

2004 R12 Button vs Alonso

Το 2004 δεν είχαμε turbo και DRS ενώ οι κινητήρες ήταν οι V10 με χωρητικότητα 3 λίτρα και γύριζαν στις σχεδόν 19.000 στροφές παράγοντας ένα εκπληκτικό ήχο παρέα με πάνω από 900 άλογα!

Ο Button έχει σκυλιάσει να περάσει τον Alonso, ο οποίος με τη σειρά του κάνει ότι μπορεί για να του... κόψει τον βήχα. Το βίντεο κρατάει 5 λεπτά και πιστέψτε με, θα περάσουν γρήγορα...

Παρατηρήστε πόσο καλύτερη πρόσφυση και ροπή έχει η Renault 24 σε κάθε έξοδο στροφής ενώ ο Button κλείνει την διαφορά σε κάθε ευθεία, μαρτυρώντας πως η ιπποδύναμη του RA004E είναι σαφώς μεγαλύτερη από τον γαλλικό κινητήρα. Παρατηρήστε επίσης πως παρά τα λάστιχα με τις αυλακώσεις (τι γελοίο που ήταν κι αυτό...) τα μονοθέσια μπορούν και μένουν πού κοντά, και στις κλειστές στροφές και σε αυτές με μεγάλη ταχύτητα.

Είναι προφανές πως η αεροδυναμική απόδοση εμπρός είναι χειρότερη σε σχέση με το σήμερα, κάτι που επιτρέπει στους οδηγούς να μένουν κολλημένοι πίσω από τον αντίπαλό τους, ενώ η φαρδιά και χαμηλή πίσω αεροτομή δίνει το γράπωμα που χρειάζεται για να περνάνε τα 900 ατμοσφαιρικά άλογα στον δρόμο χωρίς δράματα.

Ναι, κάποτε η F1 ήταν άθλημα με μονομαχίες, χωρίς φρου φρου κι αρώματα καθώς και υποβοηθητικές τεχνολογίες!

Κάντε κλικ στην εικόνα για να παίξει το βίντεο.

Last modified on Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 17:04

Κύλιση στην Αρχή