Ένα ακόμα ατύχημα με Tesla – αυτή τη φορά στην Φλώρινα!

safe image

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να μη σε προδώσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του Tesla σου.

Γιατί αν δε δουλέψει καλά, θα πάθεις ό,τι ο You You Xue (πώς το λέμε στα ελληνικά αυτό ρε παιδιά;) που την ώρα που (δεν) κοιτούσε μπροστά του, το όχημα αποφάσισε να στρίψει με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς το σχέδιο της εμπρός αριστερής πλευράς του Tesla Model 3!

Ο νεαρός οδηγός είχε ήδη περάσει από 25 χώρες μέχρι να …σταματήσει στη δική μας, έχοντας ξεκινήσει από τις ΗΠΑ. Μετά το ατύχημα, σαν καλός αγοραστής Tesla έγραψε ένα twitt το οποίο και δημοσιοποίησε στον ίδιο τον Elon Musk. Δείτε το.

tesla greek crash 1

Μέχρι στιγμής δεν του έχει απαντήσει πάντως ο Elon – μπορεί και να φταίει η διαφορά της ώρας.

Το ατύχημα έγινε στον Ε65 στο ύψος της Φλώρινας κι ενώ κατευθυνόταν προς Κοζάνη για να γεμίσει τις μπαταρίες του, και ο You You Xue, και το Tesla. Σύμφωνα με όσα έγραψε στο facebook προφίλ του, είχε βάλει τον αυτόματο πιλότο με το που μπήκε στην Ελλάδα από την FYROM, με όριο τα 120.

Να κι ένας που σεβάστηκε το όριο που ξεσκίζουμε όλοι μας…

Ο Xue επισημαίνει ότι ο δρόμος ήταν καλά φωτισμένος και με σωστές διαγραμμίσεις και το όχημα δεν έδειχνε να έχει προβλήματα να «οδηγεί» από μόνο του και ο ίδιος, μετά από 25 χώρες που το χρησιμοποιούσε συνεχώς, το εμπιστευόταν. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που κάτι πήγε στραβά.

Mu SQhGo 400x400

Όπως υποστηρίζει ο You You Xue, κρατούσε με το ένα χέρι του το τιμόνι και κοιτούσε το πρόγραμμα πλοήγησης στο κινητό του (ό,τι δηλαδή κάνει και το 90% των Ελλήνων οδηγών δηλαδή και χωρίς να έχουν αυτόματο πιλότο!) όταν ξαφνικά το τιμόνι έστριψε δεξιά σε μια έξοδο του αυτοκινητόδρομου. Προσπάθησε να το επαναφέρει αλλά τελικά δεν απέφυγε το τσιμεντένιο κράσπεδο, με αποτέλεσμα να καταστρέψει την εμπρός αριστερά πλευρά του Tesla Model 3.

Ο οδηγός παραδέχεται ότι δεν είχε και τα δύο χέρια στο τιμόνι και δεν κοιτούσε αποκλειστικά το δρόμο, όπως λέει η Tesla ότι πρέπει να κάνει όποιος βάζει τον αυτόματο πιλότο, αλλά τι νόημα έχει αυτό;

Αν είναι να έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι, τότε δε θες αυτόματο πιλότο…

Άσε που όλα τα βίντεο στο YouTube δείχνουν δημοσιογράφους που δοκιμάζουν το όχημα να μην έχουν καθόλου χέρια στο τιμόνι!

Και τώρα; Τώρα ψάχνει ο ταλαίπωρος να δει πώς θα επισκευάσει το όχημα και πώς θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι και στην Ευρώπη υπάρχει η δυνατότητα αποκατάστασης. Προς το παρόν η Tesla του πρότεινε να το πάει Αυστρία, αλλά ο γερανός χρεώνει 2 δολάρια το χιλιόμετρο, κάτι που μάλλον κάνει πιο φτηνό το να το φορτώσει σε ένα πλοίο και να το στείλει Αμερική!

Το ανέκδοτο της ιστορίας είναι πως όταν έφτασε με τον γερανό στη Θεσσαλονίκη, πέτυχε το «Hi-Tech EKO Mobility Rally», μια διεθνή εκδήλωση για τα ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικού καυσίμου αυτοκίνητα.

Σα να λέμε, βρέθηκε στο στοιχείο του…

μοβιλιτυ

Το πού βρίσκεται το αυτοκίνητο δεν το γνωρίζω, αλλά ο You You Xue είναι, όπως μας ενημερώνει στο Twitter του, βρίσκεται Αθήνα από χτες το βράδυ και περνάει καλά. Τα εστιατόρια είναι, γράφει, γεμάτα, το ηλιοβασίλεμα είναι αργά το βράδυ και όλοι πάνε για φαγητό μετά τις 8.

Να το ξέρετε, είμαστε η μοναδική χώρα του πλανήτη που πάει για βραδινό μετά τις 8…

Last modified on Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 19:57

Κύλιση στην Αρχή