Τα δύο αστέρια της Mustang – μέρος πρώτο

maxresdefault

Τα muscle cars δεν τα έλεγαν πάντα έτσι. Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως Pony Cars, στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ. Ήταν φτηνές, σπορ κατασκευές για τους νέους Αμερικανούς που δεν είχαν ζήσει τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έχοντας γεννηθεί μετά το 1945 – η γενιά των baby boomers.

Ίσως δεν είναι τυχαίο που αυτή η γενιά ορίζεται με το τέλος του πολέμου και την παρουσίαση των πρώτων pony cars. Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς της αυτοκίνησης, η Chevrolet Corvair του 1960, το αυτοκίνητο που αργότερα χαρακτηρίστηκε (μάλλον άδικα) unsafe at any speed, είναι το πρώτο τετράτροχο που στην κουπέ έκδοσή της ήταν ο ορισμός των pony cars.

 

hrdp 1202 1966 chevrolet corvair monza the corvin8er 000

Το πιο χαρακτηριστικό όμως Pony Car, αυτό που έφτιαξε την κατηγορία, ήταν το Ford Mustang. Όπως κάθε Pony Car που σέβεται τον εαυτό του, κάτω από το εντυπωσιακό του αμάξωμα στην πραγματικότητα κρυβόταν ένα συμβατικότατο Ford Falcon. Αυτό έδινε την δυνατότητα στην Ford να το κατασκευάζει σε μεγάλες ποσότητες και πολύ φτηνά. Στις περισσότερες εκδόσεις του δεν είχε γκάζι – ούτε καν με τα μέτρα της εποχής καθώς ξεκινούσε από τα 105 άλογα – και κρατούσε όπως το Falcon, δηλαδή χάλια. Επίσης ακόμα και με τα μέτρα της εποχής. Και της ηπείρου βεβαίως…

Μπορούσες να το πάρεις βέβαια και με τον «σωστό» V8, αλλά το κόστος ανέβαινε πάρα πολύ, ενώ οι εξωτερικές διαφορές ήταν μικρές.

1960 mustang 289 2

Πέτυχε τόσο πολύ η Ford με την Mustang, που σύντομα όλοι άρχισαν να βγάζουν παρόμοια οχήματα, βασισμένα σε φτηνά σασί από πιο απλά, οικογενειακά οχήματα. Και κάπως έτσι προέκυψαν τα muscle cars, από την πίεση του καταναλωτικού κοινού προς τα εργοστάσια να παραχθούν οχήματα με επιδόσεις που να ταιριάζουν με το look. Τοποθετώντας δηλαδή σε αυτά τα φτηνά τετραθέσια κουπέ με την σπορ εμφάνιση και το αμφισβητούμενης ποιότητας κράτημα, πολύ ισχυρούς κινητήρες για τις κόντρες στα φανάρια.

Ένα από τα πλέον κλασικά Muscle cars είναι και το Dodge Charger. Αν δεν αναγνωρίζετε το όνομα, είναι ο «General Lee» των Ντιουκς! Δείτε το αυτοκίνητο χωρίς τη σημαία των Νοτίων...

1280px 1968 Dodge Charger R T Flickr Highway Patrol Images

Έκανα αυτόν τον μακρύ πρόλογο για να δώσω την προϊστορία των muscle cars και της κατάρας που κουβαλούν από τη γέννησή τους. Κι εμένα μου αρέσει η σκηνή από το Bullit στους δρόμους του San Francisco, αλλά ξέρω πως η Mustang που βλέπουμε έχει άκαμπτο άξονα πίσω!

Περνώντας τα χρόνια τα Muscle Cars έχασαν μέρος της γοητείας τους, ήρθαν και τα ‘80s που τα κατέστρεψαν όλα στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την σχεδίαση, και χρειάστηκαν  τα Viper για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κοινού για τα κτήνη ιπποδύναμης, που βέβαια δεν είχαν το κράτημα, το ραφινάρισμα και τα υλικά κατασκευής των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων παρόμοιας δύναμης.

Κόστιζαν όμως το 1/3 των χρημάτων.

Όπως ήταν πάντα τα Pony Cars!

 

 

Πάμε τώρα στο σήμερα

maxresdefault 1

Τα τελευταία χρόνια η Ford προσπαθεί να πασάρει για μια ακόμα φορά το Mustang ως ένα φτηνό αλλά «αυθεντικό» σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να σε πάει στη δουλειά αλλά και να σε «βγάλει» βόλτα σε μια στριφτερή διαδρομή. Μάλιστα, για τις ευρωπαϊκές ανάγκες προσφέρεται και με μικρότερο κινητήρα που έχει όμως δύναμη, καθώς από τα 2300 (προέλευσης Mazda…)  κυβικά του βγαίνουν 317 άλογα.

Πού στράβωσε το πράγμα;

Στο ότι όταν ήρθε Ευρώπη και πήγε στον EuroNcap για να πάρει τα αστέρια του, σκόραρε μόνο 2.

Μόνο 2!

Για να πάρετε μια ιδέα τι σημαίνει μόνο 2 αστέρια, ακόμα και ένα Ford Ka+, το ειδικό μοντέλο της Ford που πρωτοπάτησε άσφαλτο στην Ινδία και το Πακιστάν και ήρθε μετά στην Ευρώπη ως ένα πιο φτηνό Fiesta, σκόραρε 3! Το δε Fiesta, μιας και το έφερε η κουβέντα, έχει κάνει ένα ξερό πεντάρι.

Για την ακρίβεια, κανένα άλλο αυτοκίνητο στον EuroNcap δεν έχει τόσο άσχημο σκορ, εδώ και χρόνια. Δείτε την κατάταξη εδώ.

Και, σε ποιο περιοδικό αυτοκινήτου το είδατε αυτό; Για σκεφτείτε καλά. Το είδατε κάπου, πέρα από μερικά site;

Η συνέχεια στο επόμενο άρθρο.

Last modified on Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 20:57

Κύλιση στην Αρχή