Πώς μας κλέβουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων; Με …λογισμικό!

thief 3306100 1280

Εάν πάντα πιστεύατε πως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων φουσκώνουν τις τιμές των ανταλλακτικών για να βγάλουν λεφτά, είχατε δίκιο!

Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του Reuters, οι Jaguar-Land Rover, Peugeot, Renault και άλλες χρησιμοποιούν το ειδικό Software «Partneo» ώστε να τιμολογήσουν τα ανταλλακτικά ανάλογα με την…αίσθηση των καταναλωτών. Με άλλα λόγια, αν το ανταλλακτικό δείχνει ακριβό, το πρόγραμμα ανέβαζε την τιμή του.

Αν δεν το καταλάβατε, εσείς φταίτε που οι τιμές είναι στα ύψη…

Για την ακρίβεια, υπολογίζεται πως η τακτική αυτή έφερε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ στα ταμεία των εταιριών! Ένας δις, που βγήκε από τις δικές μας τσέπες.

Το Software μπορεί μάλιστα να ξεχωρίζει τα ανταλλακτικά που έχουν μια σχετική «επίβλεψη», όπως πχ από τις ασφαλιστικές εταιρίες, ώστε να μην χτυπάνε καμπανάκια εκεί που δεν «πρέπει»…

Ανταλλακτικά που δέχθηκαν τις οικονομικές φροντίδες της Accenture και του λογισμικού της είναι, ανάμεσα σε άλλα, ψυγεία και διάφορα panel (πόρτες, καπό κλπ)

PSA

Το Reuters εξέτασε τη χρονική περίοδο 2009-2015 αλλά φαίνεται πως το λογισμικό αυτό χρησιμοποιείται και σήμερα, τουλάχιστο από την Jaguar-Land Rover. Εκτός από τις εταιρίες που προαναφέραμε, δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε όμως και διαψευσθεί, από άλλες, εκτός των BMW και Volvo που ανακοίνωσαν πως η Accenture τους «πάσαρε» το προϊόν αλλά αυτοί δεν το αγόρασαν.

Τα έγγραφα ήρθαν στην κατοχή του Reuters μέσω μήνυσης του δημιουργού λογισμικού Laurent Boutboul  που κατηγόρησε την Accenture, την εταιρία που κατασκευάζει το Partneo, ότι κάνει ζημιά στην επαγγελματική του υπόσταση καθώς το λογισμικό χρησιμοποιείται κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο Boutboul ζητάει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 33 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά της η Accenture δεν δέχεται πως έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση, καθώς το λογισμικό της χρησιμοποιείται, όπως λέει, για να βελτιωθεί η «διαθεσιμότητα (!) και η διακριτότητα των ανταλλακτικών». Οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό.

Κάνουμε μια παύση για να γελάσουμε και συνεχίζουμε!

Δε θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως οι επίσημες αντιδράσεις από τους κατασκευαστές ήταν στο πλαίσιο του «οι τιμές είναι λογικές για την ποιότητα του προϊόντος» και πως το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για την βελτίωση της διαθεσιμότητας στους καταναλωτές. Ο αρμόδιος φορές της Γαλλίας μάλιστα δήλωσε πως έχει εξετάσει το Partneo και δεν βρήκε κάποιο λόγο να το ψάξει περαιτέρω!s3 news tmp 116055 mg 1244 1 2x1 940

Η Jaguar-Land Rover πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ότι με το λογισμικό εξασφάλισε ότι τα ανταλλακτικά θα τιμολογούνταν ανάλογα με τον ανταγωνισμό της!

Σοβαρά, αυτό δήλωσε…

Σύμφωνα με αναλυτές, στην πραγματικότητα οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το λογισμικό για να επαναφέρουν μέρος των εσόδων τους, καθώς πουλούν τα νέα οχήματα με περιθώριο κέρδους της τάξης του μόλις 10%.

Μπορεί και να είναι έτσι, αλλά είναι αυτός λόγος να πληρώνουμε ένα ανταλλακτικό σε τιμή πολλαπλάσια της «τίμιας» απλά επειδή οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μικρό περιθώριο κέρδους επειδή έχουν εμπλακεί σε πόλεμο τιμών;

renault 2942017 1280

Last modified on Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 20:12

Κύλιση στην Αρχή