Τα τρία αστέρια της Mustang και το γιατί έμειναν αόρατα στον ελληνικό Ειδικό Τύπο

01 fordmustangcrashtest

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι εξαρχής. Το ότι ήταν απαράδεκτο το αποτέλεσμα στα τεστ του EuroNcap δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Στον ευρωπαϊκό τύπο έγινε χαμός – και μάλιστα όχι μόνο στον αυτοκινητικό. Μόνο στα μέρη μας δεν το μάθαμε.

Δε με απασχολεί τόσο πολύ το γιατί πήρε μόλις 3 αστέρια η Mustang ή το αν πρέπει να μετράει η ασφάλεια των παιδιών σε ένα τόσο γρήγορο όχημα. Γενικά, τα περί Φυσικής θα τα πασάρω στον αρμόδιο, ως Φυσικό, Νικόλα Μπιρμπάκο.

Αυτό που με απασχολεί είναι το γιατί δεν πέρασε η είδηση στα δικά μας ΜΜΕ.

 

convertible 1630448 1280

Το δεύτερο άρθρο για την Mustang (διαβάστε εδώ το πρώτο) είναι μόνο ένα ακόμα, από μία σειρά άρθρων για τις ειδήσεις που «περιέργως» δεν φτάνουν ούτε στα στυλό, ούτε στα πληκτρολόγια των δημοσιογράφων του Ειδικού Τύπου της χώρας μας. Οπότε μην ορμάτε να υπερασπιστείτε το άλογο-σήμα κατατεθέν της Ford. Το ζήτημα είναι πιο σοβαρό από ένα αμάξι.

Πολλοί επισημαίνετε ότι στην αρχή πήρε μεν δύο αστέρια, αλλά με τις βελτιώσεις πήρε τρία.

Πρώτα πρώτα να τονίσω πώς και τα τρία αστέρια είναι εξαιρετικά χαμηλό σκορ, όχι μόνο επειδή σαν νούμερο είναι απογοητευτικό αλλά και επειδή μιλάμε για ένα αυτοκίνητο απίστευτων επιδόσεων! Ποιος αγοράζει Mustang για να πηγαίνει αργά;

Mustang 2 star

Αυτό που δεν έχει μάθει ο πολύς κόσμος είναι το γιατί πήρε αρχικά δύο αστέρια. Η Ford υπονόησε πως έφταιγε η νέα βαθμολογία του EuroNcap. Μόνο που αν ήταν έτσι, κι άλλα αυτοκίνητα θα την είχαν πατήσει. Όχι φίλοι μου, το φταίξιμο είναι εγγενές στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού δεν άνοιξαν όσο έπρεπε! Καλά διαβάσατε. Δεν άνοιξαν όσο έπρεπε!

Ταυτόχρονα η Ford θέλοντας να κάνει οικονομία (ή να βγάλει υπερκέρδος, όπως θέλετε πάρτε το γιατί η τιμή ήταν ανάλογη με των ΗΠΑ) έφερε την Mustang στην Ευρώπη χωρίς προεντατήρες στις ζώνες των πίσω επιβατών, χωρίς σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, χωρίς το σύστημα αυτόνομης πέδησης, χωρίς ενημέρωση ότι ο πίσω επιβάτης δεν έχει φορέσει ζώνη (κάτι που είναι στάνταρ σε ένα…Yaris) και χωρίς το σύστημα που προστατεύει τους πεζούς.

Όλα αυτά είναι στάνταρ στις ΗΠΑ όμως! Να σημειώσω εδώ πως στις ΗΠΑ οι δοκιμές είναι (πολύ) πιο χαλαρές και εκεί πήρε 5 αστέρια…

Προφανώς η Ford δεν πίστευε πως θα την υποχρέωναν σε συμμετοχή στα τεστ του EuroNcap. Άλλωστε, αυτό αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου που μοίρασε λίγες μέρες μετά, όπου και επεσήμανε ότι πολλά ακριβά αυτοκίνητα επιδόσεων δεν δοκιμάζονται, κατονομάζοντας μάλιστα την Porsche.

Σε αυτό το τελευταίο, έχουν δίκιο.

Μετά το φιάσκο η Ford άλλαξε το configuration στα οχήματα φέρνοντας με τα «σωστά» συστήματα ασφαλείας όλες τις Mustang αλλά και πάλι πήρε μόλις 3 αστέρια.

Mustang 3 star

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το αντίστοιχου βάρους Ford Mondeo πήρε 86% αντί για 72% στην προστασία ενηλίκων και 82% αντί για 32% στα παιδιά (!!)

Mondeo EuroNcap

Σε όσους λένε πως κανείς δε θα βάλει παιδί στα πίσω καθίσματα της Mustang απαντώ πως, εκτός που αυτό δεν είναι επιχείρημα, ας βάλει disclaimer η Ford ώστε να ενημερώνει τους πιθανούς αγοραστές ότι αν βάλουν το παιδί τους πίσω και τρακάρουν, μάλλον θα το χάσουν.

Να δω μετά, πόσες θα πουλήσει…

 

Πάμε τώρα στο «ζουμί»

Τι από αυτά μάθατε εσείς εδώ στα μέρη μας; Η είδηση πέρασε σε μερικά site, κουτσουρεμένη και χωρίς συγκρίσεις με άλλα οχήματα. Στα δε «ειδικά» περιοδικά, αυτά τουλάχιστο που έπεσαν στα χέρια μου, δεν ακούμπησε καν! Εγώ δεν το είδα ούτε στις στήλες σχολιασμού. Βέβαια δεν τα διάβασα κι όλα, αλλά κάτι τόσο χοντρό θα έπρεπε να σκάσει ως είδηση με πάταγο και να το διαβάζεις παντού. Αν ήταν πάντως …Κινέζικο, έτσι θα είχε γίνει.

Φανταστείτε, τα απλά οικογενειακά οχήματα να σκοράρουν 5 βαθμούς, η Mustang 3 και να μην είναι πρωτοσέλιδο! Ένα αυτοκίνητο που ξεκινάει από τα 300+ άλογα να είναι λιγότερο ασφαλές από άλλα με 120 άλογα!

Γιατί λοιπόν στην Ελλάδα το προσεγγίσαμε τόσο χαλαρά σε σχέση με την Ευρώπη – αλλά και την Αυστραλία;

Μα, πώς να στεναχωρήσουμε την Ford, που στα δύσκολα χρόνια της Κρίσης, πριν πάρουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων την ανιούσα (εδώ και 3 χρόνια κάθε χρόνο αγοράζουμε όλο και περισσότερα γιατί κάπου βρήκαμε λεφτά) μας έστελνε αυτοκίνητο για δοκιμές όποτε θέλαμε; Και μικρά και μεγάλα, και φτηνά και ακριβά, και σπορ και οικογενειακά;

Εδώ ξέχασαν για μια 6ετία να γράψουν ότι τα Fiesta έρχονται με 5τάχυτο κιβώτιο (για άλλο άρθρο αυτό). Αφού δεν έγραψαν (ή δεν τόνισαν ως μειονέκτημα) ότι το Fiesta έχει μεν τον καλύτερο 1000άρι κινητήρα αλλά κιβώτιο φιλοσοφίας του προηγούμενου αιώνα, σιγά μην έγραφαν ότι η Mustang πήρε τα…τρία (αστέρια).

Μη στεναχωρήσουμε την Ford και μετά δεν έχουμε με τι να γεμίσουμε τις σελίδες μας. Στην ίδια κατηγορία είναι η BMW, η Mercedes, η Renault και η FIAT – αλλά ας τις αφήσουμε αυτές για άλλη φορά.

Αλλά είναι και κάτι άλλο που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Είναι κάτι σαν κονό μυστικό που δεν μαρτυρά κανείς. Θα το γράψω όμως εγώ, που ούτε δουλεύω στον χώρο, ούτε και έχω τέτοια φιλοδοξία.

Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι συντάκτες του αυτοκινητικού Τύπου, ΔΕΝ έχουν δικό τους αυτοκίνητο. Μπορεί να έχει η γυναίκα τους, μπορεί να έχουν ένα ιστορικό, αλλά οι ίδιοι, στην πλειονότητά τους δεν έχουν. Κάπως σαν τα στελέχη επιχειρήσεων που μια ζωή την βγάζουν με το leasing που τους δίνουν, ανάλογα με τη θέση τους και όχι ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα τους.

Οι συντάκτες, μερικές φορές και οι αρχισυντάκτες, οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες των περιοδικών, εξαρτώνται αποκλειστικά από τα οχήματα που τους έχουν παραχωρηθεί για μικρής ή μεγάλης διάρκειας τεστ ώστε να μετακινούνται, να πηγαίνουν ταξίδια μόνοι, με παρέα ή με την οικογένεια.

Ford Mustang Pole crash test 2017 trans NvBQzQNjv4Bqi8me FYeHVQVw79 98Cb1Y NhCMF38a7n2X RFKgRlc

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν κάνει να στεναχωρούμε τις αντιπροσωπείες και τους κατασκευαστές; Πώς θα μετακινούμαστε μετά;

Γι΄ αυτό και όλα τα αυτοκίνητα από το 2000 και μετά είναι "καλά", αλλά και πρέπει την ίδια στιγμή να αγοράζεις κάθε 6 χρόνια καινούριο. Γιατί το καινούριο είναι καλύτερο.

Κρίμα που για την Mustang, αυτό δεν ισχύει.

Όχι ότι θα το μάθεις βέβαια…

Last modified on Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 10:48

Κύλιση στην Αρχή