Αγελάδες Τσεχίας και γυροβολιές στο Nurburgring

Kodiaq RS 1Και ξαφνικά διαβάζεις ότι το Kodiaq RS έκανε ρεκόρ στο Nurburgring. Το πρώτο σοκ το παθαίνεις επειδή μόλις τώρα διαπίστωσες πως υπάρχει Kodiaq RS.

Σα να λέμε δηλαδή ότι υπάρχει στο χωριό μου μια αγελάδα που μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα όσο, έστω, κάτι γέρικα άλογα που νοικιάζουν κάτι Γερμανοί που έχουν ξεμείνει εδώ και 25 χρόνια.

Δεν κάνω εντελώς πλάκα – τα άλογα υπάρχουν, όπως και οι Γερμανοί. Την αγελάδα δεν έχουμε καταφέρει να την μετατρέψουμε ακόμα όμως!

 

Ήθελα να ήξερα, τι τους ήρθε εκεί στην Τσεχία και πήραν αυτό το αγνό, άκακο, απαθές και αδιάφορο ζωάκι και το έβαψαν με τα χρώματα της εν λόγω αγελάδας. Σοβαρά, αν το δεις το Kodiaq με το λευκό χρώμα και τα μαύρα-μπλε σημάδια, είναι σα να έχει έρθει από την Ολλανδία, παρέα με την μικρή Ολλανδέζα. Σε συσκευασία XXL.

Εν προκειμένω, ήρθε με την Sabine Schmitz, η οποία από εκείνη την εκπομπή που την είχε βάλει ο Jeremy Clarkson στο Top Gear μας έχει κατσικωθεί στην πλάτη ως η μόνη γυναίκα του πλανήτη που ξέρει να πηγαίνει γρήγορα σε μία πίστα που δεν είναι πίστα.

Η είδηση πάντως είναι ότι το τσέχικο ημιφορτηγό με τα 7 καθίσματα έκανε 9,5 λεπτά για τα 20,8 χιλιόμετρα του Nurburgring. Και για να σας αποτελειώσω, αυτό το σπορ όχημα με τις γραμμές καλοταϊσμένου ιπποπόταμου (έχετε δει ένα από το πλάι;) σαν αυτούς που αράζουν στις λάσπες του Αττικού Πάρκου, κινείται από έναν diesel κινητήρα δύο λίτρων, 240 αλόγων (στον στρόφαλο ή στους τροχούς άραγε;).

Εγώ πάλι λέω πως ένα σπορ SUV που μπορεί να πάει σβέλτα 7 άτομα μέχρι να ξεράσουν ό,τι έχουν κατεβάσει για πρωϊνό από τις κλίσεις και τα συνεχή γλιστρήματα των δύο τόνων του, έχει την ίδια λογική με το να βάλω ρυμουλκούμενο στο MX-5 μου.

Αλλά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Α, και κάτι σημαντικό. Της Sabine της άρεσε. Υποθέτω πως κι εμένα θα μου άρεσε αν με πλήρωναν…

Κύλιση στην Αρχή