Ένα (ακόμα) Tesla παίρνει φωτιά. Έτσι απλά.

Tesla fire 2

Το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter από την Mary McCormack, γνωστή ηθοποιό κυρίως από το West Wing, δείχνει ένα (ακόμα) Tesla Model S τυλιγμένο στις φλόγες. Για να το δείτε, κάντε κλικ εδώ.

Το όχημα ανήκει στον σύζυγό της και, σύμφωνα με όσα έγραψε, η φωτιά ξεκίνησε χωρίς λόγο και μάλιστα χωρίς να το αντιληφθεί ο οδηγός! Για την ακρίβεια η ηθοποιός ευχαριστεί το ζευγάρι στο διπλανό αυτοκίνητο που του είπε ότι…έχει πάρει φωτιά.

Ίσως θα πρέπει στην Tesla να σκεφτούν να ενσωματώσουν αισθητήρες φωτιάς στο μέλλον.

Από την εταιρία του Elon Musk ανακοίνωσαν πως ήδη ψάχνουν τι συνέβη. Οι φωτιές σε Tesla δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αν και σύμφωνα με τα στατιστικά (της Tesla εννοείται) είναι 10 φορές λιγότερο πιθανό να πάρει φωτιά ένα δικό τους όχημα σε σχέση με τα βενζινοκίνητα των ανταγωνιστών τους. Από πού προκύπτει το νούμερο δεν γνωρίζω, αλλά υποθέτω πως μια ηλεκτρική φωτιά στην μπαταρία κάτω από τα πόδια σου στα καλά καθούμενα, δεν είναι και κάτι που δεν το σκέφτεσαι ως ακίνδυνο, επειδή στα βενζινοκίνητα είναι πιο πιθανό, έτσι;

Η αλήθεια είναι πως σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις είχε προηγηθεί κάποιο ατύχημα ή διάτρηση του χώρου των μπαταριών από ξένο αντικείμενο. Αυτή τη φορά όμως η φωτιά ξεκίνησε χωρίς κάποιο λόγο.

Ίσως να …παραζεστάθηκαν. Άλλωστε, μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι. Την έπαθε και η Boeing στο Dreamliner.

Tesla fire resize

Η ουσία βέβαια είναι πως αν αποδειχθεί ότι οι μπαταρίες πήραν φωτιά χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση, αλλάζει όλο το παιχνίδι καθώς, όπως όλοι ξέρουμε, τα βενζινοκίνητα οχήματα δεν κάνουν μπαμ όταν τα αφήνεις παρκαρισμένα στον ήλιο.

Το δυστύχημα για την Tesla είναι ότι αυτή η είδηση ήταν ότι χειρότερο στο κλείσιμο μιας εβδομάδας όπου ανακοίνωνε πως έπιασε για πρώτη φορά τον στόχο των 3500 Model 3 την εβδομάδα. Για να δούμε τώρα, πώς θα επηρεάσει αυτή η είδηση την πορεία της μετοχής αύριο. Την προηγούμενη φορά είχε κάνει μεγαλύτερο βαθυβούτι από όσο μπορούσα εγώ όταν ήμουν 20 χρονών.

Για να δείτε το βίντεο με το φλεγόμενο Tesla κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί.

Tesla fire 3 resize

Last modified on Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 10:19

Κύλιση στην Αρχή