Το dieselgate έχει τελικά μεγάλη ουρά…

DIRTY DIESEL 7 INCH WHT 1024x1024

Σήμερα το μεσημέρι έσκασε η είδηση της σύλληψης του CEO της Audi, Rupert Stadler. Από τη Εισαγγελία του Μονάχου ανακοινώθηκε ότι η σύλληψη έγινε προκειμένου να μην καταστραφούν αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο ρύπων.

Σημειώστε εδώ πως το σκάνδαλο αυτό ξεκίνησε ως αποκλειστικά αμερικάνικο, καθώς στην EU αυτές οι συσκευές και τα προγράμματα «defeat»(αυτός είναι ο ακριβής όρος και δεν μεταφράζεται ακριβώς στα ελληνικά) ναι μεν απαγορεύονταν από το 1998, αλλά δεν τις έλεγχε και κανείς!

 

Το πώς και το γιατί δεν είχαν φτάσει αυτά στα αυτάκια μας, η ομάδα του YourGear το αφήνει στον Ηλία Λαζαράκο που τα γουστάρει αυτά τα θεματάκια…

Το παράνομο λογισμικό, βοηθούμενο και από το hardware του αυτοκινήτου, αντιλαμβανόταν πότε γινόταν μέτρηση ρύπων και έβαζε τον κινητήρα σε ειδικό Mode λειτουργίας, στο οποίο προφανώς η απόδοση ήταν πολύ χαμηλότερη και οι ρύποι έμεναν εντός των ορίων.

Η είδηση της σύλληψης του R. Stadler έρχεται σε συνέχεια της είδησης ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ανάγκασε την Mercedes να ανακαλέσει αυτοκίνητα με κινητήρες diesel 1,6 λίτρων, ενώ ακούγεται πως έχει ανακαλύψει συνολικά 6 παράνομα λογισμικά που βρίσκονται σε … ένα εκατομμύριο οχήματα!

Μιλάμε για ένα ολόκληρο εκατομμύριο οχήματα, εκτός αυτών του VW group και αγνώστου αριθμού BMW που ρυπαίνουν πολλές φορές παραπάνω από τα όρια του, υποτιθέμενου «καθαρού» euro 6!

Εδώ ισχύει για τους Γερμανούς το «Δάσκαλε που δίδασκες»…

Αυτό που περιμένουμε με ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον είναι να μάθουμε αν αυτά τα «προβλήματα» υπάρχουν και σε γαλλικούς κινητήρες (θυμίζουμε πως πολλά diesel της Mercedes κινούνται από κινητήρες Renault), σε ιταλικούς κλπ.

Λέτε να μάθουμε πως τελικά τα diesel ήταν πάντα τόσο βρώμικα όσο νομίζαμε και κανείς δεν έγραφε;

Κύλιση στην Αρχή