Παρέα για δύο χρόνια η Red Bull με την Honda!

1529336178810

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από την αφοσίωση της Honda στην F1 και τα βήματα προόδου που έκαναν μαζί με την Scuderia Toro Rosso, καθώς και με τη φιλοδοξία τους, που ταιριάζει με τη δική μας»

Αυτά είπε ο Christian Horner όταν ανακοίνωσε πως η Red Bull θα χρησιμοποιεί κινητήρες Honda για τα επόμενα δύο χρόνια!

Προφανώς η Red Bull βαρέθηκε να περιμένει από την Renault να φτιάξει έναν δυνατό κινητήρα, αν και θα μπορούσε κάποιος να πει πως δεδομένου ότι οι Γάλλοι έχουν δική τους ομάδα στην F1, η Red Bull δεν (θα) είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους…

Η συμφωνία για το 2019-2020 θα φέρει τα φτερά της Red Bull και τα άλογα της Honda ακριβώς στο τέλος των κανονισμών που ισχύουν σήμερα. Παράλληλα, θα δώσει αρκετό χρόνο ώστε η ομάδα μαζί με την Honda να εξελίξει τον επόμενης γενιάς κινητήρα.

Με αυτή την έννοια είναι ένας καλός συμβιβασμός, δεδομένου του ότι η Toro Rosso δεν τα έχει πάει άσχημα φέτος, και μεγάλο κομμάτι της μέχρι στιγμής επιτυχίας πρέπει να πάει στην κινητήρια μονάδα της Honda.

Θα θέλαμε να γνωρίζαμε το σχόλιο του Alonso για το θέμα αυτό. Είμαστε βέβαιοι πως αν ο Renault στην πλάτη του δεν αποδίδει όπως περιμένει, ή αν η McLaren δεν μπορεί να πάρει από τον κινητήρα ό,τι οι άλλες ομάδες που τον έχουν, θα του είναι δύσκολο να μην πει μερικά φωνήεντα!

Η Honda θα συνεχίσει να δίνει κινητήρες και στην Toro Rosso, κάτι που τους λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς από όταν επέστρεψαν στην F1, είχαν δεδομένα μόνο από μία ομάδα – την McLaren τότε και την Toro Rosso φέτος. Αν όμως θέλεις να εξελιχθείς, χρειάζεσαι τουλάχιστο άλλη μία ομάδα στους πελάτες σου.

Το σενάριο είναι ιδανικό καθώς, ε, δεν λες και άλλο μαγαζί την Toro Rosso!

Η Renault χάνοντας την Red Bull, χάνει την τρίτη ομάδα της, άρα από μία έννοια περιμένεις ότι θα έχει ένα μειονέκτημα για το 2019, δεδομένου ότι η Red Bull είναι πρωτοκλασάτη και, ακόμα και με έλλειμα ισχύος, ψάχνει τις νίκες και ίσως το πρωτάθλημα. Η McLaren και η ομάδα της Renault δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο.

Περισσότερη μουρμούρα για τον Alonso δηλαδή…

Last modified on Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 13:02

Κύλιση στην Αρχή