Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες με μπόλικες σβούρες στο Γαλλικό GP

galliko 4 resize resize

Το πρώτο GP σε Γαλλικό έδαφος μετά από 10 χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη και στα FP1 και FP2 είδαμε αυτό που περιμέναμε – την Mercedes να κάνει βόλτα και τα χτυπά...αλύπητα τις πρώτες θέσεις.

Εξοπλισμένοι με τη νεότερη εξέλιξη της κινητήριας μονάδας στην πλάτη τους οι Hamilton και Bottas (που τον αισθάνθηκαν «φρέσκο και καλό» όπως είπε ο Βρετανός οδηγός) πάτησαν τον ανταγωνισμό στα δοκιμαστικά, βοηθούμενοι και από τα χαρακτηριστικά της πίστας που ταιριάζουν «κουτί» με τα γερμανικά μονοθέσια.

 

galliko 2 resize

Δε πα να έλεγε την Πέμπτη ο Bottas ότι οι Ferrari είναι φαβορί για το Γαλλικό GP; Αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό ή οι Ιταλοί δεν έχουν παίξει το καλύτερο κρυφτό του Κόσμου, πάμε για 1-2. Εκτός κι αν ο Φινλανδός την πατήσει από κάποιο χαζό τεχνικό πρόβλημα, όπως στο FP2, όπου μια διαρροή νερού έβαλε τέλος νωρίς στις προσπάθειές του, αφήνοντάς τον στην 7η θέση, 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton.

Για να έχουμε ένα μέτρο του πόσο μακριά είναι οι Mercedes από όλους τους άλλους, στο FP1 o Ricciardo στην τρίτη θέση ήταν σχεδόν 0,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Hamilton, ενώ στο FP2 ο Αυστραλός βρισκόταν στη δεύτερη θέση αλλά…0,7 δευτερόλεπτα πίσω!

Μία αιωνιότητα και μια μέρα…

Όσο για τις Ferrari; Για μια φορά ακόμα ο Raikonnen πιο μπροστά από τον Vettel αλλά 0,77 δευτερόλεπτα πιο αργός των Mercedes στο FP1 και σχεδόν 0,89 στο FP2. Ο Γερμανός μάλλον δεν βολεύεται καθώς, ειδικά στο FP2 ήταν 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton.

Εκτός, ξαναλέω, αν παίζει κρυφτό. Θα φανεί, σήμερα το απόγευμα στις 5, οπότε και θα δούμε τις κατατακτήριες!

Ευχάριστη έκπληξη οι Grosjean και Gasly που στα…πάτρια εδάφη βρίσκονται πολύ ψηλά. Δυσάρεστη έκπληξη το πόσο εύκολα τα μονοθέσια κάνουν σβούρες όταν έχουν ισχυρό πλάγιο αέρα από πίσω τους στην στροφή 6.

Ούτε στη συγχρονική κολύμβηση τέτοιο θέαμα…

Για το FP1 πατήστε στη αριστερά εικόνα και για το FP2 στη δεξιά.

galliko 1 resize resizegalliko 3 resize resize

Last modified on Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 10:00

Κύλιση στην Αρχή