Ναι, οι Ferrari είναι πιο γρήγορες

French race 2

«Μαντεύω όμως πως το γεγονός πως σχεδόν παντού υπάρχει άσφαλτος και οι στροφές χάνονται στη χάραξη επιτρέποντας το λάθος, τουλάχιστο σήμερα θα δούμε προσπεράσματα. Όχι τόσο από την ικανότητα των πιλότων, όσο από τα λάθη που θα κάνουν.»

Αυτά έγραφα πάνω από το βίντεο με τον γύρο που έδωσε την pole στον Hamilton για τον αγώνα στο Paul Riccard. Έπεσα μέσα!

 

French race 6 resize

Χρειάστηκαν βέβαια 3-4 λάθη των οδηγών στην εκκίνηση για να γίνει κουλουβάχατο το GP, αλλά προσπεράσματα είδαμε. Τα δύο από αυτά κατάφερε να τα κάνει ο Vettel, σε απόσταση 2,5 στροφών. Το περισσότερο θέαμα το έδωσε ο Γερμανός, που έβγαλε όλο τον αγώνα με τα λάθος ελαστικά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τους προσπεράσει σχεδόν όλους χάνοντας τελικά μόνο δύο θέσεις.

Έτσι η Ferrari απέδειξε πως τελικά είχε το πιο γρήγορο μονοθέσιο σε συνθήκες αγώνα. Για την ακρίβεια απέδειξε πως είχε πολύ πιο γρήγορο από την Mercedes όταν ακολουθεί άλλο μονοθέσιο, ενώ μάλλον έχει ελαφρώς πιο γρήγορο αν είναι μπροστά με καθαρό αέρα.

Νομίζετε πως είμαι υπερβολικός, αφού ο Hamilton κέρδισε τόσο εύκολα τον αγώνα;

French race 3

Για σκεφτείτε όμως. Ο Vettel εκκινούσε τρίτος και ο Bottas δεύτερος. Στη μεταξύ τους σύγκρουση ο Γερμανός έχασε την εμπρός πτέρυγα ενώ ο Φινλανδός είχε κλαταρισμένο πίσω ελαστικό. Στα πιτ έφτασαν σχεδόν μαζί, με ένα μικρό πλεονέκτημα της Ferrari.

Η καρό σημαία βρήκε τον Vettel στην πέμπτη θέση και τον Bottas στην έβδομη.

Συμπέρασμα; Η Mercedes εξακολουθεί να θέλει καθαρό αέρα μπροστά της για να αποδίδει. Η δυσκολία του Bottas να προσπεράσει ήταν πιο φανερή κι από πεινασμένο αλιγάτορα, μεσημεράκι στο ποτάμι, την ώρα που έχουν έρθει οι αντιλόπες για νερό!

Ο έτερος Φινλανδός εκκινούσε από την έκτη θέση και κατάφερε με σχετική ευκολία να βρεθεί στο βάθρο κερδίζοντας τη μία θέση από τον Vettel που με πιο ταλαιπωρημένα ελαστικά δεν έκανε καν μάχη, την άλλη από τον Bottas και την τελευταία θέση από τον Ricciardo με άνετο προσπέρασμα.

Σημειώστε ότι ο Vettel έβαλε την πιο σκληρή γόμα περιμένοντας βροχή και άλλαξε στο τέλος στην πιο γρήγορη, και ποτέ δεν έκανε ταχύτερο χρόνο. Αντίθετα ο Raikonnen με το κόκκινο σιρίτι έκανε ταχύτερους χρόνους προς το τέλος του αγώνα.

French race 5 resize

Δείτε και την εκκίνηση, όπου ο Vettel παραλίγο να πέσει πάνω στον Hamilton. Τόσο καλύτερη εκκίνηση είχε κάνει! Το κακό ήταν ότι στην προσπάθεια να μην χτυπήσει τον Βρετανό, έπεσε πάνω στον Bottas…

Κατά τα άλλα, η version 2.1 του κινητήρα της Mercedes δεν έδειξε ότι είναι πιο μπροστά από τους άλλους. Ίσως μάλιστα απλά να είναι πλέον στα ίσα με τις κινητήριες μονάδες της Ferrari. Η γνώμη μου είναι πως αν στα ιταλικά πιτ είχαν βάλει τα κόκκινα στον Vettel δύο φορές, θα είχε φτάσει ως τη δεύτερη θέση. Σιγουρα δε θα είχε χάσει 5-6 γύρους στα πρώτα προσπεράσματα μέχρι να ζεστάνει καλά τα κίτρινα.

Καταγραφή

Οι Ferrari είναι πιο γρήγορες αυτή τη στιγμή, και μάλιστα σε μια πίστα όπου οι Mercedes υποτίθεται πως τα είχαν όλα με το μέρος τους. Και οι Red Bull; Δεν έχει δύναμη ο κινητήρας. Απλά πράγματα. Θέλετε κι άλλη απόδειξη; Δείτε που βρέθηκε ο Leclerc με τη Sauber-Alfa Romeo (δηλαδή Ferrari…). Ο Μονεγάσκος δήλωσε μάλιστα απογοητευμένος από την δέκατη θέση! Ας του πει κάποιος που ήταν πέρσι η Sauber…

Στο πρόγραμμα ακολουθούν δύο αγώνες-φωτιά και back-to-back, όπου κανείς δεν μπορεί να προβεί σε σημαντικές διορθωτικές κινήσεις στα μονοθέσια. Το πρωτάθλημα είναι σχεδόν στα ίσα και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!

Δείτε με ένα κλικ στην εικόνα που ακολουθεί το recap του χθεσινού αγώνα.

French race 1 resize

Last modified on Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 17:39

Κύλιση στην Αρχή